Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ «θα έχουμε μια νέα Ολυμπιακή Αεροπορία», κ. Χατζηδάκη; Πολύ ενδιαφέρον. Ομως δεν καταλάβαμε, ποιοι ακριβώς θα την ...«έχουμε».

Στα σίγουρα δε θα «την έχει» ο Ελληνας εργαζόμενος και συνταξιούχος για τον οποίο οι αεροπορικές μετακινήσεις παραμένουν απαγορευτικές.

Οπωσδήποτε δε θα «την έχουν» οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, που προφανώς δεν κρίνεται απαραίτητο να έχουν και ...πολλά - πολλά με την ηπειρωτική χώρα.

Σε καμία περίπτωση δε θα «την έχουν» οι εργαζόμενοι σε αυτήν, που αφήνονται στις διαθέσεις της ...αγοράς.

Φυσικά, κάποιοι θα «την έχουν» και δε θα είναι άλλοι από τα ιδιωτικά συμφέροντα που θα την αγοράσουν και θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος των μεταφορών της χώρας.

Οπότε μάλλον δικαίως χρησιμοποιεί τον πληθυντικό ο υπουργός. Γιατί ακριβώς με αυτά τα συμφέροντα είναι συνταυτισμένος.

«ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ είναι λευκή επιταγή» η ...ατάκα του ΠΑΣΟΚ γι' αυτή την εβδομάδα, που φαίνεται ότι τη θεωρούν πολύ έξυπνη γι' αυτό την αναπαράγουν τα στελέχη του όπου βρεθούν.

Να υποθέσουμε ότι μια συναίνεση σε ένα υπαρκτό αντιλαϊκό σχέδιο δεν αποτελεί φυσικά λευκή επιταγή (απολύτως ...μαύρη θα είναι για την ακρίβεια). Οπότε πρέπει να τη δώσουν οι εργαζόμενοι;

Μάλλον αυτό εννοούν οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αν ποτέ βρεθούν στην κυβέρνηση, ακριβώς αυτό θα ζητήσουν. Συναίνεση σε αντιλαϊκές επιλογές, ό,τι δηλαδή θέλει σήμερα και ο Κ. Καραμανλής.

Εννοείται ότι σε μια τέτοια περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση εφόσον θα έχει βρεθεί στην αντιπολίτευση θα κατηγορεί για ...έλλειψη σχεδίου.

Τελικά, μάλλον όταν ο κάποιος από αυτούς είναι στην εξουσία καλά θα κάνει να κρατά σημειώσεις από όσα λέει ο άλλος.

Γιατί να κάθονται να ξαναγράφουν και να τα ξαναδιατυπώνουν; Ετσι θα γλιτώσουν χρόνο και κόπο.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ