Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλη μια αντιΚΚΕ «Αποψη»

Γνωστή η μέθοδος πολλών φύλλων του αστικού Τύπου, από καιρό σε καιρό να πιάνουν στο στόμα τους το ΚΚΕ και να πασχίζουν να το εμπλέξουν με όλες τις βρωμιές του συστήματος που υπηρετούν. Πιο τελευταία στη σειρά η ΑΠΟΨΗ, «εβδομαδιαία πολιτική και αθλητική εφημερίδα», όπως αυτοπροσδιορίζεται, που το Σάββατο επιχείρησε να ανακατέψει το Κόμμα με κάποια επιχείρηση στην Εύβοια, όπου έγιναν απολύσεις.

Τι ακριβώς λέει το προβοκατόρικο δημοσίευμα, υπογεγραμμένο από κάποιον Β. Β., με τίτλο «Δεν απολύουν μόνο οι καπιταλιστές» και συνοδευόμενο από φωτογραφίες της Αλ. Παπαρήγα και της Λ. Κανέλλη; «Οι απολύσεις απειλούν να επεκταθούν σε όλη τη χώρα, καθιστώντας εφιαλτική τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων. Το θέμα είναι ότι δεν περιορίζονται στις επιχειρήσεις των... καπιταλιστών, αλλά επεκτείνονται και σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο κεφάλαιο. Οπως για παράδειγμα, στη Neoset, τουλάχιστον στο εργοστάσιο στην Εύβοια, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες. Συνήθως τέτοια θέματα χάνονται μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ίσως είναι επιβεβλημένο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να γνωρίζουμε τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα και της νέας, υπ' αυτήν, ηγεσίας του ΚΚΕ για τις συγκεκριμένες απολύσεις. Ευπρόσδεκτη θα ήταν επίσης και μια τοποθέτηση επί του θέματος της Λιάνας Κανέλλη, η οποία συνήθως κατακεραυνώνει όλες τις επιχειρήσεις που απολύουν εργαζομένους. Και επειδή δεν πιστεύουμε ότι στον Περισσό γίνονται διακρίσεις, θεωρούμε λογικό το αίτημα των εργαζομένων να υπάρξει καταδίκη των απολύσεων από τον Περισσό, επί του συγκεκριμένου».

Εδώ τελειώνει ο οχετός και ξεκινά η πραγματικότητα, αμείλικτη απέναντι σε κάθε ψεύτη:

Ηδη από τις 8/12/2008 οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος, Γ. Μαυρίκος και Γ. Γκιόκας, καταθέτουν Ερώτηση προς την υπουργό Απασχόλησης με θέμα την «Αμεση επαναπρόσληψη απολυμένων στην επιχείρηση ΝΕΟΣΕΤ». Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνουν ότι «Η επιχείρηση ΝΕΟΣΕΤ προχώρησε στην απόλυση εννέα εργαζομένων, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Βασιλικό Χαλκίδας. Το σωματείο, οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Το ΚΚΕ στηρίζει αυτό το αίτημα. ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν αμέσως οι απολυμένοι».

Σημειωτέον ότι ως απάντηση η υπουργός παρουσίασε έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας όπου απλά περιγραφόταν το πρόβλημα, ότι το Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2008 απολύθηκαν οκτώ εργαζόμενοι, έχοντας λάβει τη «νόμιμη αποζημίωση και την έγγραφη καταγγελία της σύμβασής τους».

Ακολουθεί και νέα αντίδραση των Κομμουνιστών στις απολύσεις. Στις 14/1/2009 σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει: «Στην απάντηση του υπουργείου φαίνεται η αντεργατική πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των εργαζομένων. Με κανέναν τρόπο δεν επιβεβαιώνονται οι εξαγγελίες για προστασία τους ενόψει της οικονομικής κρίσης. Οι απολύσεις χαρακτηρίζονται ως νόμιμες, ενώ δε δίνεται καμία απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων της ΝΕΟΣΕΤ για άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων. Είναι επιτακτικό καθήκον των εργαζομένων να οργανώσουν τον αγώνα τους στους χώρους δουλειάς για να προστατέψουν το δικαίωμά τους στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Να καταδικάσουν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καθώς και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που έχουν συναινέσει σε όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση 8ώρου, διευθέτηση χρόνου εργασίας κ.ά.)».

Οι συνάδελφοι της ΑΠΟΨΗΣ γνώριζαν τα παραπάνω, τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ζήτημα, και τα αποσιώπησαν. Συνειδητά και με στόχο να πλήξουν το κύρος του Κόμματος στην εργατική τάξη. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οσο για τα υπονοούμενα περί της ΝΕΟΣΕΤ και της όποιας σχέσης με το ΚΚΕ, τόσο βάση έχουν όσο και το υπόλοιπο λιβελογράφημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ