Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουβέντα να γίνεται για την κρίση

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης συζήτησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας

Τρόπους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ζητήματα σχετικά με τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν συζήτησαν χτες, κατά τη συνάντησή τους, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

«Η γαλλική και η ελληνική κοινωνία», δήλωσε η υπουργός μετά το τέλος της συνάντησης, «έχουν πάρα πολλά κοινά και είναι πολύ σημαντικό οι δύο κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν πολλές κοινές προσεγγίσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις για τους τρόπους αντιμετώπισης μίας πολύ δύσκολης, για ολόκληρη την Ευρώπη, στιγμής». Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Γάλλο πρωθυπουργό για τους τρόπους αντιμετώπισης της μεγάλης οικονομικής κρίσης και την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης των χωρών της ζώνης του ευρώ, βάσει πρότασης που έχει ήδη καταθέσει η Γαλλία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Φ. Φιγιόν για την κατάσταση στην Ελλάδα και για το σταθεροποιητικό πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει η χώρα. Υποστήριξε ότι και ο Γάλλος πρωθυπουργός πιστεύει, όπως και η ίδια, ότι τελικά οι χώρες θα βγουν δυνατότερες μετά την κρίση. Σε ερώτηση για το πόσο αισιόδοξη είναι η ίδια για την Ελλάδα, δήλωσε: «Εχω πίστη στην ελληνική κοινωνία και στις ελληνικές δυνάμεις, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε, θα παλέψουμε, μπορεί να δυσκολευτούμε, αλλά, τελικώς, θα βγούμε από αυτήν την κρίση και θα βγούμε δυνατοί». Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της προσεχούς Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και το Κελ, την οποία η υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «ιστορική, με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ευρώπη». Η Γερμανία και η Γαλλία, είπε, «είναι από κοινού οικοδεσπότες, πράγμα που αποδεικνύει ότι από την ώρα που ξεπερνάμε τις έχθρες του παρελθόντος, μπορούμε να στήσουμε πολύ καλύτερες βάσεις για το μέλλον. Αυτό νομίζω ότι θα είναι και το μήνυμα ενός διαφορετικού ΝΑΤΟ, που θα ξεκινήσει από αυτήν την ιστορική ημερομηνία», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ