Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Πλατύτατο άνοιγμα σ' όλη την Ελλάδα

Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας διακινήθηκε προχτές, Κυριακή, και χτες, Δευτέρα, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με την ένθετη σε αυτόν Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Στην Κοκκινιά, με τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια
Στην Κοκκινιά, με τον «Ριζοσπάστη» στα χέρια
Ενα πραγματικά πολύ μεγάλο άνοιγμα πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την περασμένη Κυριακή αλλά και χτες, Δευτέρα, ώστε να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, σε μετανάστες, σε νέους, σε σπίτια εργατικών και λαϊκών οικογενειών της πόλης ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης», μαζί με την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου, που κυκλοφόρησε ένθετη σε αυτόν.

Ο στόχος για την Αθήνα δεν μπορούσε παρά να τεθεί υψηλότερα απ' αυτόν που κατέκτησε η ΚΟΑ στη διακίνηση των Θέσεων για το 18ο Συνέδριο και προς τούτο όλες οι δυνάμεις, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ από νωρίς το πρωί της Κυριακής, υλοποιώντας το σχεδιασμό που έγκαιρα είχε γίνει, εξόρμησαν σε γειτονιές, σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, σε σπίτια, ενώ χτες, Δευτέρα, η πανεξόρμηση συνεχίστηκε σε εργασιακούς χώρους και σχολές που την Κυριακή ήταν κλειστοί.

Δίνοντας συνέχεια στις επιτυχημένες πανεξορμήσεις με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο, με τα κουπόνια της Οικονομικής Εξόρμησης, αξιοποιώντας το άνοιγμα που είχε γίνει στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων αλλά και αυτών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αξιοποιώντας το έδαφος των αγωνιστικών παρεμβάσεων για προβλήματα της εργατικής τάξης, πλάτυναν παραπέρα το ήδη μεγάλο άνοιγμα όλου του προηγούμενου διαστήματος. Και αναμένεται συνέχεια καθώς η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου είναι πολύτιμο εργαλείο που μένει ακόμα να φτάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους του μόχθου, που δε στάθηκε δυνατόν να συναντηθούν με τους κομμουνιστές τις προηγούμενες δύο μέρες.

Στη Νέα Ιωνία, έτοιμοι για την εξόρμηση
Στη Νέα Ιωνία, έτοιμοι για την εξόρμηση
Στελέχη της ΚΟΑ σημειώνουν το θετικό κλίμα που συνάντησαν, τη στάση αποδοχής των Θέσεων, τη διάθεση των ανθρώπων στους οποίους απευθύνθηκαν να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους, να συζητήσουν με τους κομμουνιστές για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Μια διαδικασία που μόλις άνοιξε, καθώς η Απόφαση μένει να μελετηθεί και ξανά να αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης με τους ανθρώπους του μόχθου έτσι ώστε να πάρουν έμπρακτα μέρος στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων που θέτει. Παρότι η συγκέντρωση των στοιχείων για τη διακίνηση συνεχιζόταν έως αργά χτες βράδυ, απ' την ΚΟΑ επισημαινόταν πως τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά.

Ενδεικτική είναι η εμπειρία που μας μεταφέρει ο Π. Ζαχαρής απ' την Αχτίδα Βιομηχανίας της ΚΟΑ, τα μέλη της οποίας επισκέφτηκαν δεκάδες εργοστάσια με τον «Ριζοσπάστη». Οπως σημειώνει, η Αχτίδα ξεκίνησε με έναν καλό σχεδιασμό πολύ έγκαιρα, στη βάση της εμπειρίας της απ' την πανεξόρμηση με τις Θέσεις. Τα μέλη της επισκέφτηκαν εκ νέου εργασιακούς χώρους όπου το προηγούμενο διάστημα είχαν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, αξιοποιώντας και τους αγώνες που έγιναν σε αρκετούς εξ αυτών, π.χ., στην «Κατσέλης», στη ΦΑΓΕ, σε χώρους του μετάλλου και τις σημαντικές παρεμβάσεις ενάντια στις απολύσεις, στην εργοδοτική τρομοκρατία, χάρη στις οποίες απέκτησαν δεσμούς με πολλούς εργάτες.

Στις εξορμήσεις σε περίπου 70 εργασιακούς χώρους συμμετείχαν μαζικά τα μέλη της Οργάνωσης, αλλά και φίλοι του Κόμματος, συναντώντας θετικότατο κλίμα, που - όπως τονίζει - δείχνει ότι οι δεσμοί με την εργατική τάξη ισχυροποιούνται με την καθημερινή μας παρέμβαση και προηγούμενα και πολύ περισσότερο το τελευταίο διάστημα, περίοδο που εκδηλώνεται με σφοδρότητα η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι κομμουνιστές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Η Αχτίδα Βιομηχανίας για τη διάδοση της Απόφασης του Συνεδρίου αξιοποίησε και συσκέψεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την επιτυχημένη εκδήλωση την Κυριακή για την εργαζόμενη γυναίκα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Στον Πειραιά

Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος την Κυριακή το πρωί σε όλο τον Πειραιά και στις συνοικίες όπου πραγματοποιήθηκαν δυναμικές εξορμήσεις με τον «Ρ». Ιδιαίτερα ενθουσιώδεις όμως και με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, και κυρίως τη νεολαία, ήταν και οι εξορμήσεις που πραγματοποίησαν οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες.

Από νωρίς το πρωί στην Αχτίδα της Κοκκινιάς δεκάδες νέα παιδιά, με χαμόγελο και θέρμη και πολύ πριν το καθορισμένο ραντεβού, έμπαιναν στα γραφεία, ανυπομονώντας να παραλάβουν τα φύλλα που είχαν χρεωθεί και να ξεχυθούν στους χώρους που εργάζεται ή συχνάζει η νεολαία. Ανεργία, υποαπασχόληση, ανασφάλιστη εργασία, χαμηλοί μισθοί, εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που έμπαιναν στις συζητήσεις με τον νέο κόσμο που συναντούσαν και τον καλούσαν να διαβάσει τον «Ρ» και να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κόμματος γι' αυτά και τον κοινό αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί. Στην πορεία της συζήτησης όλοι αντιλαμβάνονταν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και έδιναν πρώτο ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17 του Μάρτη.

Στη Θεσσαλία

Με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό οι κομμουνιστές έδωσαν και στη Θεσσαλία τη μάχη της πανεξόρμησης με τον «Ρ», ώστε να φτάσει παντού η Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Την Κυριακή, τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος διακίνησαν περίπου 4.500 φύλλα «Ρ» με το ειδικό ένθετο, στους τέσσερις νομούς της περιοχής. Πάνω από 2.000 φύλλα «Ρ» δόθηκαν στο Νομό Λάρισας, σχεδόν 900 στη Μαγνησία και, συνολικά, 1.300, στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η πανεξόρμηση συνεχίστηκε και χτες στα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στα στέκια νεολαίας και όπου αλλού ζουν και δρουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα των κομμουνιστών.

Οπως σημειώνει η Ελένη Κοτούπα, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, «στην κατεύθυνση περαιτέρω διάδοσης της Πολιτικής Απόφασης και ανάπτυξης ενός ανοιχτού και γόνιμου διαλόγου με το λαό της περιοχής, που στο επίκεντρο θα έχει το στόχο του ΚΚΕ για το πέρασμα στην αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα και το άνοιγμα του δρόμου, της προοπτικής της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας, το επόμενο διάστημα θα γίνουν συγκεντρώσεις, συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις, στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας».

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα

Εφοδιασμένοι με τον «Κυριακάτικο Ρ» που περιείχε την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, τα μέλη και η νεολαία του Κόμματος στη Βορειοδυτική Ελλάδα πραγματοποίησαν μια δυναμική εξόρμηση. Με οργανωμένο και συγκροτημένο σχέδιο, πόρτα την πόρτα, γειτονιά τη γειτονιά μέσα από προσωπικά και συλλογικά πλάνα πραγματοποιήθηκε πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα δίνοντας συνέχεια στην προσυνεδριακή δουλειά. Η προτροπή να πάρουν, να μελετήσουν την Πολιτική Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αποτελεί οδηγό, πυξίδα στη δράση για την αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα, για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής γραμμής, του μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, έβρισκε ευρεία απήχηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ