Τρίτη 10 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ψηφίζει ισχυρότερη ΕΕ...

Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη των ευρωεκλογών, η ηγεσία του ΣΥΝ κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για την αλίευση ψήφων, ακολουθώντας την πεπατημένη του αποπροσανατολισμού του λαού. Ετσι, ενώ είναι η δύναμη που ορκίζεται στο όνομα της ΕΕ και στον «ευρωμονόδρομο», ο πρόεδρός της Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης στο Μιλάνο το Σάββατο, σημείωσε τη σημασία των ευρωεκλογών, λέγοντας πως «οι πολιτικές επιλογές που διαμορφώνονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο παίζουν το ρόλο του πλαισίου εντός του οποίου οι εθνικές πολιτικές πρέπει να κινηθούν». Σαν να μην είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη που αυτό το πλαίσιο ουδόλως το αμφισβητεί, απεναντίας το έχει στηρίξει και έχει δεσμευτεί να το σέβεται, δέσμευση που εμπεριέχεται ως προϋπόθεση για την ίδρυση ευρωπαϊκών κομμάτων, όπως αυτό στο οποίο μετέχει. Εξάλλου, ο ΣΥΝ διακηρύττει σε όλους τους τόνους σαν ανάγκη την ...ισχυρότερη ΕΕ, έχοντας ταχτεί υπέρ της πολιτικής ενοποίησης - που συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τη συγκρότηση ευρωστρατού - ισχύ που αν η ΕΕ την αποκτήσει είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα τη στρέψει σε βάρος των λαών των χωρών - μελών της.

Ενδεικτικό είναι ότι, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού, ο Αλ. Τσίπρας την απέδωσε στις «ελίτ» και στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους επιλογές», εμφανίζοντας τις ευρωεκλογές σαν ευκαιρία «ανατροπής» αυτών των «ελίτ». Ετσι, μετά την ΕΕ, αθώος απ' τον οπορτουνισμό κηρύσσεται και ο καπιταλισμός σύμφυτες του οποίου είναι οι κρίσεις, όπως αυτή που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Και ο λαός αποπροσανατολίζεται με αυταπάτες πως είναι δυνατόν η ενισχυμένη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο να επηρεάσει την αντιδραστική αντιλαϊκή στρατηγική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου που ακολουθεί η ΕΕ, αλλά και ο καπιταλισμός να αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά, φιλολαϊκότερα, αν απλά παραμεριστούν κάποιες «ελίτ»...

Να σημειώσουμε ότι ολοκληρώθηκε χτες το εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΝ, απ' το οποίο θα καθοριστεί ποια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο θα καταλάβουν τα στελέχη που είναι υποψήφια. Υπενθυμίζουμε ότι ανάμεσα σε άλλους υποψήφιοι είναι ο Ν. Χουντής και ο Δ. Παπαδημούλης διεκδικώντας και οι δύο τη θέση του επικεφαλής. Αναλόγως των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ο ένας απ' τους δύο θα καταλάβει την τρίτη θέση καθώς η δεύτερη θα διατεθεί σε στέλεχος από άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ