Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ανεξαρτήτως παρατάξεως»...

Εχει δώσει χρήματα («νόμιμα» και «εμφανώς», όπως ισχυρίζεται) σε «ανθρώπους που πιστεύει, ανεξαρτήτως παρατάξεως»... Ετσι δήλωσε την Κυριακή στην «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος. Και, βεβαίως, αυτό το «νόμιμα και εμφανώς» - ακόμα κι αν είναι έτσι - ποσώς μας ενδιαφέρει. Και στο Αμέρικα, «νόμιμα και εμφανώς» τα χώνουν οι πολυεθνικές στους υποψηφίους, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι και κείνοι, μετά την εκλογή τους, «νόμιμα και εμφανώς» τα επιστρέφουν στις πολυεθνικές με την πολιτική τους.

***

Εκείνο που κυρίως έχει σημασία από τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ είναι ότι ενισχύει υποψηφίους στις εκλογές και ότι τους ενισχύει «ανεξαρτήτως παρατάξεως»... Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Αραγε, ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρέχει τα ωραία του λεφτάκια, χωρίς να ενδιαφέρεται για το ποια πολιτική υπηρετούν οι «άνθρωποι που πιστεύει»; Πληρώνει αυτούς που «πιστεύει» χωρίς να νοιάζεται για το τι πιστεύουν; Δεν το πιστεύουμε...

***

Συνεπώς, ο πρόεδρος του ΣΕΒ ενεργεί ως εξής: Και οι μεν και δε, σου λέει, πιστεύουν τα ίδια πράγματα. Είτε είναι «πράσινοι», είτε είναι «γαλάζιοι», την ίδια πολιτική υπηρετούν, την ίδια πολιτική έχουν, τα ίδια συμφέροντα (τα δικά του δηλαδή) εκπροσωπούν. Αυτό είναι «ένα το κρατούμενο». Από κει πέρα, λοιπόν, ο «γρίφος» που έχει να λύσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι να βρει ποιος από τους μεν και ποιος από τους δε, που είναι ίδιοι - επαναλαμβάνουμε - από άποψη πολιτικής, έχει τις περισσότερες ικανότητες και προσωπικές «αρετές» για να φέρει σε πέρας τη «δουλιά».

***

Με άλλα λόγια εκείνο το «ανεξαρτήτως παρατάξεως» κανένα διχασμό προσωπικότητας δεν προδίδει σε ό,τι αφορά την ιδιοσυγκρασία του κ.Κυριακόπουλου. Θα είναι λάθος να νομίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ τις μισές ώρες της ημέρας είναι ΠΑΣΟΚ και τις άλλες μισές είναι ΝΔ. Ο κ.Κυριακόπουλος είναι - όλες τις ώρες της ημέρας - και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ταυτόχρονα. Ο κ.Κυριακόπουλος δεν έχει κανένα λόγο να ασχολείται με το αν ο α` ή ο β` υποψήφιος είναι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. «Καλός να 'ναι και ό,τι να 'ναι». Για τον πολύ απλό λόγο ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όλες τις ώρες της ημέρας, με τον κ.Κυριακόπουλο είναι. Αν ήταν διαφορετικά τότε, προφανώς, δε θα ίσχυε εκείνο το «ανεξαρτήτως παρατάξεως».


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ