Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Προγραμματισμός δράσης για τους επόμενους μήνες

Σε πνεύμα κριτικού προβληματισμού, αλλά και αισιοδοξίας συνήλθε η Γραμματεία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και αφού αξιολόγησε την κατάσταση στη χώρα, αλλά και διεθνώς που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και τη δραστηριότητα της Επιτροπής την ίδια περίοδο, ενέκρινε πρόγραμμα ποικίλων πολιτιστικών, πολιτικών εκδηλώσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα και τον επόμενο χρόνο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε οι δυνάμεις της ΕΔΥΕΘ να συμμετέχουν δραστήρια στο φετινό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη. Επίσης να οργανωθεί την Κυριακή 26 Νοέμβρη εκδρομή με πούλμαν στο Δισπηλιό της Καστοριάς, στο χώρο ανασκαφών που πραγματοποιούνται από τον καθηγητή Γ. Χουρμουζιάδη και τους συνεργάτες του και ξενάγηση από τον καθηγητή στον αρχαιολογικό χώρο. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδρομή θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Για τον επόμενο χρόνο αποφασίστηκε να οργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Ημερίδες με θέματα: Ζητήματα πολέμου και Νέα Τάξη Πραγμάτων. Νέο δόγμα και νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ. Συνόψιση της πείρας του κινήματος ειρήνης.

- Πολιτικό μνημόσυνο για τον πρόσφατα αποθανόντα καθηγητή Παύλο Πετρίδη με ανάγνωση της εργασίας του με θέμα: «Η Εθνική Ανεξαρτησία, μέσα από τα Συντάγματα του αγώνα».

- Αντιπολεμική εκδήλωση στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου ως γνωστό το στρατόπεδο της περιοχής λειτούργησε σαν βάση συγκέντρωσης ΝΑΤΟικών στρατευμάτων και αρμάτων μάχης και αποστολής στον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Η σύσκεψη της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ ασχολήθηκε επίσης διεξοδικά με το θέμα της δραστηριοποίησης και αναδιοργάνωσης των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης, έβαλε στόχους για την απόκτηση γραφείων από όλες τις επιτροπές, τη διακίνηση του περιοδικού «Δρόμοι της Ειρήνης», τον προγραμματισμό τοπικής δραστηριότητας από τις επιτροπές και μελετήθηκαν τρόποι καλύτερης οργανωτικής σύνδεσης με αυτές. Συζητήθηκαν με προσοχή τα οικονομικά της ΕΔΥΕΘ και καθορίστηκαν τρόποι και μέθοδοι για την άμεση βελτίωση των εσόδων και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των αυξημένων δραστηριοτήτων του κινήματος ειρήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση σήμερα για τον Φιντέλ Κάστρο(2017-04-28 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης(2004-04-16 00:00:00.0)
Εναρκτήριο λάκτισμα με το «Δρόμο Θυσίας»(2004-01-08 00:00:00.0)
Ημερίδα για την Κύπρο(2002-12-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο(2000-07-19 00:00:00.0)
Την Κυριακή 18 του Μάη η μεγάλη Πορεία Ειρήνης(1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ