Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη στην απελευθέρωση των αγορών

Τις θέσεις για την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών συζήτησαν χτες οι τομεάρχες της ΝΔ, με το βλέμμα στραμμένο στο παρασκηνιακό παιχνίδι που γίνεται για το ξεπούλημά τους σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό που απασχολεί την ηγεσία της ΝΔ δεν είναι αυτή καθεαυτή η απελευθέρωση στους συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς, η οποία εξάλλου έχει δρομολογηθεί και με αποφάσεις της ΕΕ, αλλά οι «κανόνες» που θα τεθούν, «φωτογραφίζοντας» ορισμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις τηλεπικοινωνίες που η συζήτησή του άρχισε χτες στη Βουλή, ο αρμόδιος τομεάρχης Αν. Παπαληγούρας το χαρακτήρισε σκόπιμα αόριστο και νεφελώδες προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που εμπλέκονται με τον ΟΤΕ. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι συνειδητά διατηρεί το καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας και εκτίμησε ότι ουσιώδη θέματα δε ρυθμίζονται γιατί αποτελούν αντικείμενο συναλλαγών. Στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας επικρίθηκε η κυβέρνηση για καθυστέρηση, αλλά η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αν θα πρέπει να συμμετάσχει η ΔΕΗ στην ασύρματη σταθερή τηλεφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ομοφωνία. Η «γραμμή» που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτή στην οποία καταλήγει και η κυβέρνηση, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ δε θα πρέπει να αποκλειστεί από τις άδειες σταθερής τηλεφωνίας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα πρέπει μόνη της να πάρει μία άδεια, αλλά μέσω κοινοπραξίας.

Επίσης η Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε επιφυλάξεις για την αγορά των αεροπλάνων τέταρτης γενιάς «Eurofighter», ύψους πάνω από 2 τρισ. δρχ., επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τις πραγματικές ανάγκες στην άμυνα και τα κατάλληλα αεροπλάνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ