Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Περιοδεύων κυβερνητικός «θίασος»...
  • Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στο νομό
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ 

Ανέξοδες υποσχέσεις και «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» επιχείρησε να πουλήσει πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το Νομό Μαγνησίας, προσπαθώντας ν' αντιστρέψει το άσχημο κλίμα που έχει «εδραιωθεί», πλέον, στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με τις διάφορες επισκέψεις που έκανε στη Νομαρχία, σε δήμους κ.α., αναμάσησε τις χιλιοειπωμένες υποσχέσεις για τις δήθεν προοπτικές που ανοίγονται με το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, θέλοντας να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφερόμενη στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο νομό, τονίζει: «οι περιοδεύοντες θίασοι, ήδη άρχισαν να δίνουν τις παραστάσεις τους ανά την Ελλάδα», προσθέτοντας πως τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, των συνταξιούχων και της νεολαίας παραμένουν. Συγκεκριμένα η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή, στην τραγική κατάσταση της υγείας και της παιδείας που έχουν μετατραπεί σε ακριβά «προϊόντα», στους μικρομεσαίους αγρότες που πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές ακόμα και κάτω από το κόστος παραγωγής, στη συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης να υλοποιήσει τα λεγόμενα μεγάλα έργα (Νοσοκομείο, Περιφερειακός, Λιμάνι, Κάρλα κ.ά.), στην έλλειψη κυβερνητικής βούλησης ν' αποκαταστήσει τις πληγείσες, από φυσικές καταστροφές, περιοχές και να στηρίξει οικονομικά τους πληγέντες κατοίκους, στα προβλήματα των ΕΒΕ κ.α.

Και συνεχίζει: «Οσους "λαγούς" και αν βγάλουν απ' το "καπέλο" τους, λύσεις για τα πραγματικά, μικρά και μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο δεν πρόκειται να βρεθούν, αλλά η κατάσταση ολοένα και θα χειροτερεύει.

Ο προϋπολογισμός του 2001 και η επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου - καρμανιόλα για τις εργασιακές σχέσεις, οι αναμενόμενες αντιδραστικές ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση, είναι ελάχιστα δείγματα γραφής του τι εννοεί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση όταν λέει: "Εμείς πάμε μπροστά. Μπροστά και όχι πίσω". Και επειδή γνωρίζουν ότι το μόνο που πάει μπροστά είναι η πολιτική που σχεδιάζει το μεγάλο κεφάλαιο, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού, έχουν "αμολήσει" τους "διαφωτιστές" ανά την Ελλάδα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια αναζήτησης διεξόδου από τ' αδιέξοδα που η πολιτική τους δημιουργεί».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Βεβαίως, λύσεις υπάρχουν και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας, λύσεις υπάρχουν και για τη Μαγνησία και τους κατοίκους της. Μόνο που οι λύσεις δεν μπορούν ν' αναζητηθούν στις υποκριτικές κορόνες του κυβερνητικού κλιμακίου, ούτε στις αντιπολιτευτικές υποσχέσεις της ΝΔ και των άλλων ευρωλάγνων κομμάτων, που δηλώνουν λάτρεις της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης. Οι λύσεις βρίσκονται στους αγώνες του λαού, στην αντίσταση και στη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική, που θα φτάσει μέχρι την ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ