Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες»

Το τελευταίο διάστημα, όλο πιο τακτικά, βλέπουμε και διαβάζουμε τους «4» πρώην συντρόφους, να φιλοξενούνται από τα αστικά ΜΜΕ.

Οι πρώην σύντροφοι τα έχουν βάλει με την ηγεσία του ΚΚΕ και την ΚΕ.

Οι πρώην, με τη «φιλότιμη» στήριξη του ταξικού εχθρού, προσπαθούν να πείσουν τα μέλη του Κόμματος για την ορθότητα των απόψεών τους και απευθύνονται στους βετεράνους του Κόμματος να πάρουν πρωτοβουλίες για την αναβολή του 16ου Συνεδρίου, για άλλη εισήγηση, γιατί το ΚΚΕ λοξοδρόμησε.

Λέτε, πρώην σύντροφοι, η άρχουσα τάξη και οι εχθροί του ΚΚΕ και της εργατικής τάξης, να φροντίζουν και να επιδιώκουν ώστε το Κόμμα να βρει το σωστό δρόμο;

Ποιους προσπαθείτε να ξεγελάσετε, Κωστόπουλε - θεωνά;

Τις απόψεις σας αυτές τις διατυπώσατε στο 15ο Συνέδριο. Είναι οπορτουνιστικές, θέλουν να οδηγήσουν το ΚΚΕ στη συνεργασία με άλλες, δήθεν αριστερές, πολιτικές-συνδικαλιστικές δυνάμεις, γι' αυτό και απορρίφθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Κόμματος και από το 15ο Συνέδριο. Η επιμονή σας σημαίνει αλαζονικό εγωισμό, καταπατώντας καταστατικές αρχές και το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, που σίγουρα γνωρίζατε.

Το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη από σοφούς σωτήρες. Κύριοι, το ΚΚΕ με τα συνέδριά του χάραξε την πορεία του. Και παρά το τράνταγμα του '90-'91, διατήρησε την ταξική του φυσιογνωμία και χαρακτήρα. Είναι κόμμα μαρξιστικό-λενινιστικό.

Στο 15ο Συνέδριό του έβαλε στόχο τη δημιουργία του ΑΑΔΜ. Ακόμα η δράση του ΚΚΕ, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι πρωτοβουλίες του για την κοινή δράση των κομμουνιστικών-εργατικών κομμάτων και κινημάτων σε αντιιμπεριαλιστική-ταξική κατεύθυνση, καθώς και η πρόσφατη διαβαλκανική συνάντηση των αντιΝΑΤΟικών δυνάμεων, και κύρια η οργάνωση της ταξικής πάλης με τη δημιουργία από κοινού με άλλες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όλα αυτά έβαλαν σε μεγάλη ανησυχία την ντόπια αντίδραση ακόμα και τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Γι' αυτό κήρυξαν πόλεμο και τον πλήρη αποκλεισμό του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, με τις μηνύσεις κατά του «Ρ», την τρομοκρατία και άλλα.

Κωστόπουλε, εμείς οι παλιοί σύντροφοι είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, το ΚΚΕ, που 82 χρόνια με αγώνες και θυσίες των καλύτερων παιδιών του, στέκεται δίπλα μας, στην εργατική τάξη, γιατί είναι δημιούργημά της και γενικότερα στο λαό για μια καλύτερη ζωή.

Τα βάλατε με την ηγεσία και την ΚΕ, που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη από το 15ο Συνέδριο. Αυτή η ΚΕ, και εγώ μαζί, παρά τις γνωστές απόψεις σας, σας πρότεινε τον ένα βουλευτή και τον άλλον ευρωβουλευτή. Αυτή η απόφαση δείχνει, ότι το Κόμμα προσπαθεί να βοηθήσει και να σώσει το σύντροφο και δεν τον πετάει γιατί έχει διαφορετικές απόψεις. Δε σας είδαμε όμως να διαφωνείτε με εκείνη την απόφαση. Ε, όχι ό,τι μας συμφέρει!

Ακούστηκε και αυτό, ότι το ΚΚΕ διέγραψε το Μ. Κ., ένα παλιό «ιστορικό» στέλεχος. Και επειδή ο γράφων έχει 57 χρόνια κομματική ζωή και κάποια ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα, ξέρει πολύ καλά τον Μ. Κ. Με τον Μ. Κ. γνωριζόμαστε πριν τη δικτατορία, χωρίς να έχει ο πρώην σύντροφος αξιόλογη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Συνεργαστήκαμε και ένα μικρό διάστημα μέσα στη χούντα... Αρα, τα παχιά επίθετα, όπως «ιστορικό στέλεχος», και άλλα, ας παρακαλέσει τους φίλους του, δημοσιογράφους του αστικού Τύπου, να τα κόψουν.

Οσο για την περίοδο που ήταν υπεύθυνος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ, δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη και την υποχρέωση να δικαιολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις, πώς όσα στελέχη με δική του πρωταρχικά ευθύνη αναδείχτηκαν σε πρώτες θέσεις στα συνδικάτα (ΕΚΑ, ΕΚΠ, ΕΚΘ, ΕΚΛ, στις Ομοσπονδίες Οικοδόμων, όπως ο Κοκκινέλης, Κλωστοϋφαντουργών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δεκάδες άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις) αποχώρησαν όλοι και τράβηξαν τον αντιΚΚΕ δρόμο; Τυχαία είναι όλα; Τυχαία ήταν και η συμπεριφορά του απέναντι στα συνδικαλιστικά στελέχη που παραμένουν πιστά και αφοσιωμένα στο Κόμμα;

Να γιατί χρειάζεται επαγρύπνηση στην ανάδειξη στελεχών, ιδιαίτερα σε καίριες θέσεις.

Σήμερα το ΚΚΕ ενωμένο, συσπειρωμένο, γύρω από την ηγεσία του και την ΚΕ, με καθαρό πολιτικό και στρατηγικό στόχο, προχωράει στο 16ο Συνέδριό του και χαράζει την πορεία του, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο καθήκον τη δημιουργία του ΑΑΔΜ.

Τις Θέσεις και τη δράση της ΚΕ τις ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Κόμματος.

Αν, κύριοι πρώην σύντροφοι, δε θέλετε να σας γράψει η ιστορία του επαναστατικού κινήματος με τα μελανότερα χρώματα και να σας κατατάξει με τους παλιούς και πρόσφατους αποστάτες, πολέμιους του Κόμματος, σας συνιστώ να σταματήσετε.

Δε σας δίνω το δικαίωμα, όντας διαγραμμένοι, να αναφέρεστε στο ΚΚΕ. Και να μην ξεχνάτε, όταν ο ταξικός εχθρός χαϊδεύει, ψάξου τι κακό έκανες στην εργατική τάξη, στο κόμμα της και στην επανάσταση.


Του
Διαμαντή ΜΑΥΡΟΔΟΓΛΟΥ*
Ο Δ. Μαυροδόγλου είναι πολλά χρόνια μέλος της ΚΕ του Κόμματος και συνδικαλιστικό στέλεχος. Σήμερα είναι μέλος της ΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ