Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΣ
Με το 16ο Συνέδριο το Κόμμα θα βγει πιο δυνατό

Ο Γ. Παλαβός, για πολλά χρόνια μέλος της ΚΕ του Κόμματος, απαντά στην «έκκληση» των πρώην στελεχών 

Συμφωνώ με τις Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος. Σωστές οι εκτιμήσεις για την εσωτερική και διεθνή κατάσταση, επιβεβαιώνονται και από τη ζωή. Φωτίζονται οι εξελίξεις και δίδονται σωστές κατευθύνσεις.

Ιδιαίτερης σημασίας και προσοχής αξίζουν οι προσπάθειες του Κόμματος για τη συγκρότηση του ΑΑΔΜ. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του για τη διήμερη Βαλκανική Συνάντηση κομμάτων και κινημάτων που φιλοξένησε το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη και όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση του «ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου». Με πρωτοποριακές του ενέργειες οργανώθηκαν στη χώρα μας τρεις διεθνείς συναντήσεις μεταξύ των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, όπου πρόβαλε η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με στήριγμα τα λαϊκά κινήματα σε εθνικό επίπεδο.

Η ορθότητα της πολιτικής γραμμής του Κόμματος προκαλεί το μίσος και τις ανησυχίες της άρχουσας τάξης. Οχι μόνο γιατί το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τη βάρβαρη επίθεσή της, αλλά γιατί αγωνίζεται και γιατί την ανατροπή της κυριαρχίας της και την εγκαθίδρυση της εξουσίας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Στο στόχαστρο των καπιταλιστών το ΚΚΕ. Πασχίζουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των μελών, φίλων και οπαδών, στην πολιτική και ηγεσία του Κόμματος στις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του. Στις προσπάθειές τους αυτές αξιοποιούν και αντιπαραθέσεις πρώην στελέχη του Κόμματος, ανάμεσά τους ο Μ. Κωστόπουλος και ο Γ. Θεωνάς που πέταξαν τη σημαία του Κόμματος και γίνανε «ήρωες», τα καλά παιδιά της απάνθρωπης καπιταλιστικής κοινωνίας, η οποία τούς παρέχει τώρα τη δυνατότητα να προβάλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους στα ΜΜΕ και αστικό Τύπο, την ίδια στιγμή που οι ανακοινώσεις του Κόμματος αποσιωπούνται ή διαστρεβλώνονται συστηματικά.

Μια από τις αρχές οργάνωσης και λειτουργίας του Κόμματος που βάλλεται από τον ταξικό αντίπαλο, είναι η θεμελιακή αρχή του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού και τούτο γιατί διασφαλίζει την ενιαία σκέψη και δράση στη γραμμή του Κόμματος νέου τύπου. Είναι αδιανόητο για ένα μέλος του ΚΚΕ να αρνείται το Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. Οι παραβιάσεις του, πολύ περισσότερο η κατάργησή του, οδηγούν στην αναδιοργάνωση και διάλυση του Κόμματος. Καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός δε συγχωρείται στην πιστή εφαρμογή του.

Ο Κωστόπουλος και η παρέα του ζητούνε την παραίτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αμφισβητούν την ΚΕ και την πολιτική του Κόμματος, αρνούνται το Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό και το Καταστατικό του Κόμματος. Ζητούν να αναβληθεί το Συνέδριο και να αναλάβει την εισήγηση και διεξαγωγή του «Επιτροπή Βετεράνων». Πράγματι παρανοϊκές αντιλήψεις, ανατροπή των πάντων για να «σωθεί» το Κόμμα. Δεν είναι αυτά μόνο μια υποτίμηση της νοημοσύνης των μελών, στελεχών, φίλων και οπαδών, αλλά και προσβολή στους βετεράνους που τους καλούν να ρίξουν νερό στο μύλο της αντίδρασης και να πάρουν μέρος στο ολισθηρό κατήφορο. Τώρα βρήκαν το «δρόμο» τους κι έχουν τη συνείδησή τους «ήσυχη», αφού τους χειροκροτούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κόμματος και περιοδεύουν ανά τη χώρα μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και τους πήρε υπό την προστασία τους το αντίπαλο στρατόπεδο.

Ο Προσυνεδριακός Διάλογος συνεχίζεται με δημιουργική συζήτηση και προβληματισμούς. Οι Θέσεις της ΚΕ υπερψηφίζονται και το Κόμμα με το 16ο Συνέδριο θα βγει δυνατό και το Μέτωπο θα χτιστεί. Η πολιτική εμπειρία του Κόμματός μας υπογραμμίζει το χρέος, να κερδίζουμε την καρδιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που είναι αστείρευτη πηγή δύναμης του ΚΚΕ. Θετική θα 'ναι η προσφορά των μελών και στελεχών, όταν αποτελούν υπόδειγμα κομμουνιστή σ' όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και κομματικής ζωής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ