Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητάει και τα ρέστα ο Γλύξμπουργκ

Αντί να ζητήσει συγνώμη για τις ασχήμιες της οικογένειάς του σε βάρος του ελληνικού λαού, τολμά να παρουσιάζεται σαν θύμα και  να απαιτεί την επιστροφή των «σπιτιών του»!!! 

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», υποστηρίζει η σοφή λαϊκή ρήση, που αποδίδει επακριβώς το περιεχόμενο των προκλητικών για τον ελληνικό λαό και την ιστορική του μνήμη, δηλώσεων του Κ. Γλύξμπουργκ από το Λονδίνο χτες σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη λεγόμενη «βασιλική περιουσία».

Αντί να απολογηθεί για τα όσα ο ελληνικός λαός υπέφερε από την οικογένειά του, αντί να ζητήσει συγνώμη για τα παιδομαζώματα της μάνας του και τα χαράτσια για την προίκα της αδερφής του, αντί τουλάχιστον να σιωπά, ζητάει ανερυθρίαστα και τα ρέστα και, κάνοντας το «άσπρο - μαύρο», τολμά να παρουσιάζεται και σαν «θύμα». Ετσι, χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως «δικαίωση σ' αυτά που έχει υποστεί η οικογένειά του» και απόρησε υποκριτικά, με ύφος χιλίων επαρμένων και φιλάργυρων καρδιναλίων: «Ολοι σχεδόν οι Ελληνες έχουν δύο σπίτια γιατί να μην έχω κι εγώ;»!

Ο Κ. Γλύξμπουργκ δήλωσε διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με το ελληνικό δημόσιο, επικαλούμενος, μάλιστα, και το συμφέρον του ελληνικού λαού, διακήρυξε όμως σε όλους τους τόνους ότι δεν υποχωρεί από την απαίτηση να του επιστραφούν τα «σπίτια του», δηλαδή τα ανάκτορα στην Κέρκυρα και το Τατόι. Ωστόσο, δε διευκρίνισε τι είδους διαπραγμάτευση εννοεί και αν προτείνει κάποια συμβιβαστική λύση.

Και το παραλήρημα του απογόνου μιας οικογένειας, που τόσο πόνο και δυστυχία προκάλεσε στον ελληνικό λαό, συνεχίστηκε ως εξής: «Φτάσαμε σε ένα σημείο που αισθάνθηκα ότι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τα δικά μου και της οικογενείας μου έχουν καταπατηθεί και έπρεπε να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Σέβομαι απόλυτα τη θέση που έχει ο κ. Σημίτης, είναι ο πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας, και ελπίζω και εύχομαι ότι μπορεί να καθίσει μαζί μου ή με αντιπροσώπους του αν δε θέλει ο ίδιος να βρούμε τη λύση του προβλήματος. Εάν βγάλουμε όλα από τη μέση, το ποιος φταίει, ποιος δε φταίει, η ουσία είναι ότι εγώ και η οικογένειά μου θέλουμε το σπίτι μας»!

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να αρχίσει γύρο διαπραγματεύσεων μαζί του και θα προτιμήσει τη δικαστική οδό, ο τέως απάντησε: «Ελπίζω τα πράγματα να μην είναι έτσι. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου έχουμε έξι μήνες να βρούμε μια λύση. Εγώ πιστεύω πάρα πολύ στο διάλογο. Οποτε λείπει ο διάλογος υπάρχει πρόβλημα. Σ' αυτή την περίπτωση δε βλέπω το λόγο γιατί να μην καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να μη λύσουμε το θέμα. Αυτό θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού».

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή που δήλωνε πως αναγνωρίζει το πολιτειακό καθεστώς της Ελλάδας, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στο αν προτίθεται να αποποιηθεί τον τίτλο του «βασιλιά της Ελλάδας», που χρησιμοποιεί, και να εμφανίζεται ως ιδιώτης. Αν και του έγιναν πολλές ερωτήσεις επ' αυτού απάντησε αόριστα «είναι νωρίς ακόμα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα».

Σχετικά με το θέμα της αξίας της περιουσίας είπε ότι διεθνής εταιρία την εκτίμησε σε 180 δισ. δρχ. και ερωτηθείς για τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσει είπε ότι δε γνωρίζει να χρωστάει φόρους. «Κανένα μέλος της οικογένειάς μου, ούτε εγώ δεν πήραμε χαρτί από την ελληνική εφορία που να λέει ότι τους χρωστάμε χρήματα», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ