Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αισιοδοξία στη «μάχη» της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη»

Επί ποδός για τη «μάχη» της πανεξόρμησης του «Ριζοσπάστη» την ερχόμενη Κυριακή βρίσκονται τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα. Ηδη, εδώ και μέρες προετοιμάζονται, έτσι ώστε εκείνη τη μέρα να είναι σε θέση να αγγίξουν και να ξεπεράσουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν θέσει, να φτάσουν δηλαδή πλατιά στον ελληνικό λαό οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, που θα κυκλοφορήσουν ένθετες στο «Ρ».

Οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ αντιμετωπίζουν ως πρόκληση την πανεξόρμηση και αισιοδοξούν πως θα κερδίσουν το «στοίχημα» και τα αποτελέσματά της θα είναι καλύτερα απ' αυτά της προηγούμενης μεγάλης εξόρμησης, όταν δηλαδή κυκλοφόρησαν οι θέσεις της ΚΕ για το Συνέδριο. Ενα στοιχείο που διογκώνει την αισιοδοξία τους είναι και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ευρύτερα για τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Η ΚΝΕ, στο πλευρό των κομματικών δυνάμεων, σκοπεύει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την επίτευξη των στόχων. Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Θανάσης Τζίμας, από το Γραφείο της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, αναφέρει ότι «όπως κάθε Κυριακή η οργάνωση θα απευθυνθεί και αυτή τη φορά στον κόσμο με τον οποίο έχει επαφή, αλλά θα ανοιχτεί και πλατύτερα, ώστε ευρύτερα να διαδοθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου».

Συμπληρώνει πως «διαφαίνεται αυξημένη η συμμετοχή της ίδιας της Οργάνωσης, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου, που έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα το ενδιαφέρον του για τις αποφάσεις, για τη γραμμή πλεύσης του ΚΚΕ στα επόμενα χρόνια. Υπάρχει ενθουσιασμός, θα είναι μια μαζική εξόρμηση και ευελπιστούμε, εκτιμάμε πως εξίσου μαζική θα είναι και η ανταπόκριση».

«Η οργάνωση της Σπουδάζουσας -συνεχίζει- σκοπεύει την Κυριακή πόρτα - πόρτα να διακινήσει το "Ρ" και τις αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε όμως τη Δευτέρα στις σχολές, προκειμένου να φτάσουν οι αποφάσεις και στη σπουδάζουσα νεολαία και παρά το ότι είμαστε σε εξεταστική περίοδο εκτιμάμε ότι θα καταφέρουμε να τις διακινήσουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι της. Αυτό άλλωστε φάνηκε και από τις συζητήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα με τους νέους πάνω στις αποφάσεις. Είναι μεγάλο ζήτημα για μας να ακούσουμε τις απόψεις των νέων, να μας πουν τι σκέφτονται και πώς βλέπουν τις αποφάσεις και κυρίως τις προτάσεις του Κόμματος για το μέλλον. Θέλουμε τη νεολαία μαζί μας, στον κεντρικό στόχο για τη συγκρότηση του μετώπου και είναι τέτοια και τόσα τα προβλήματα της νεολαίας, που ξέρουμε ότι η πρόταση αυτή θα βρει έδαφος, θα βρει την ανταπόκρισή της, δεν είναι άλλωστε μικρό το κομμάτι αυτό της νεολαίας που βλέπει διέξοδο στις προτάσεις του ΚΚΕ και το στοιχείο αυτό μας ενθαρρύνει και μας κάνει να αισιοδοξούμε».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ