Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με στόχο την πολιτική ανέλιξη του Γ. Παπανδρέου

Στοιχεία από την αλληλογραφία της Μαργαρίτας Παπανδρέου για τη δημιουργία μηχανισμού υποστήριξης των πολιτικών φιλοδοξιών του υπουργού Εξωτερικών στο περιοδικό «Νέμεσις»

Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός μηχανισμού με διεθνείς διασυνδέσεις (κυρίως αμερικανικές) και με στόχο την πολιτική ανέλιξη του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, αναφέρονται επιστολές της Μαργαρίτας Παπανδρέου που δημοσιεύονται σήμερα στο περιοδικό «Νέμεσις». Στις επιστολές αυτές, η μητέρα του υπουργού Εξωτερικών δεν αναφέρεται μόνο στις ενέργειές της για τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού αλλά και «συμβουλεύει» τον Γ. Παπανδρέου για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει προκειμένου να επιτευχθεί ο «στόχος». Ενα σημαντικό μέρος των επιστολών αναφέρεται και στην κατάσταση στο «Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου», για τη χρηματοδότηση του οποίου η Μ. Παπανδρέου δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα.

Η Μ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η εξέλιξη του Γ. Παπανδρέου απειλείται από «ένα εχθρικό γκρουπούσκουλο από εγωιστικά ΠΑΣΟΚάκια» και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο «κλίκες» που αποτελούν τις «αδυναμίες κάθε κομματικού μηχανισμού». Αναφέρεται, επίσης, σε γνώμες που διατυπώνονται στις ΗΠΑ για τον υπουργό Εξωτερικών και το μέλλον του. «Με την ευκαιρία, αναφέρεται, όλοι αυτοί οι τύποι της Βοστόνης σε ξέρουν και σε αγαπάνε. Σε θεωρούν το "κάτι άλλο", εννοώντας έξω από τούτο τον κόσμο. Είναι ευτυχείς που μετέχεις στην κυβέρνηση και σιγουρεύτηκαν για το μέλλον της Ελλάδας».

Οσον αφορά στο «Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου» και τη χρηματοδότησή του η Μ. Π. συμβουλεύει τον Γ. Παπανδρέου για το πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Πες στο Σημίτη, γράφει, ότι μια κομματική δραστηριότητα σαν το ΙΣΤΑΜΕ, που είναι πολύ όμοιο με το Ιδρυμα, έχει αντικειμενικά τις αδυναμίες κάθε κομματικού οργανισμού. θα μπερδευτεί σε κλίκες, τα πάνω και τα κάτω και τη μοίρα του ίδιου του κόμματος». Σε άλλο σημείο τονίζει: «Μην είσαι αμυντικός γι' αυτά που κάναμε. Ηταν πραξικόπημα και μάλιστα έξυπνο. Θα προχωρήσουμε με το μαλακό αλλά στα σίγουρα. Θα πάρουμε λεφτά για προγράμματα από διάφορες πηγές και θα πρέπει να δουλέψουμε γι' αυτά».

Προφανώς, η αλληλογραφία για το «Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου» αφορά στην προσπάθεια να γίνει αυτό το ίδρυμα το όχημα για την πολιτική ανέλιξη του Γ. Παπανδρέου, αφού μέσω του Ιδρύματος θα εκφραστεί η υποστήριξη των ξένων παραγόντων και θα εξασφαλιστούν τα οικονομικά μέσα για την πολιτική εκστρατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ