Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντε και υπουργός

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε θα μπορούσε να πάει «χαμένος» ο Νίκος Εξαρχος. Αυτό ήταν σίγουρο. Οχι πως ξέραμε ότι θα του «λάχαινε» η συγκεκριμένη θέση, αλλά κάπου θα βολευόταν. Λοιπόν, για όσους δεν ξέρουν, ο Ν. Εξαρχος δεν είναι κάποιος τυχαίος, ή ένας «συνδικαλιστής» της «σειράς». Ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στις 30 Ιούλη του 1999, μαζί τους Ματσαρίδη (ΔΑΚΕ) και Ρίζο (ΣΥΝ), χωρίς να είναι εξουσιοδοτημένοι από τους εργαζόμενους, έβαλαν την υπογραφή τους για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της, και παράλληλα διέγραφε μονοκονδυλιάς την περιουσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ που προέρχεται από τον ασφαλιστικό φορέα, ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Κι ενώ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι «προ των πυλών», ο Εξαρχος «ανταμείφθηκε» γι' αυτή την προσφορά του στο μεγάλο κεφάλαιο. Ανέλαβε ΓΓ Αθλητισμού.

Οι ταξικές δυνάμεις, βέβαια, τα είχαν καταγγείλει κατ' επανάληψη αυτά. Οσοι όμως πίστεψαν ότι ο Ν. Εξαρχος ήταν υπερασπιστής των εργατικών συμφερόντων, παραπλανήθηκαν. Εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, και δε βλέπει το τι γίνεται, είμαστε στη διάθεσή του να του παράσχουμε και τις ανάλογες αποδείξεις.

Υ.Γ. Δεν περισσεύει και καμία θεσούλα για τους Ματσαρίδη και Ρίζο; Είναι κρίμα να μην ανταμειφθεί και η δική τους... προσφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ