Τετάρτη 17 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να γυρίσουν οι ελληνικές δυνάμεις από Βοσνία - Κοσσυφοπέδιο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Β. Κοστούνιτσα είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ορέστης Κολοζώφ, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Αμέσως μετά η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε:

«Αναπτύξαμε στον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας τις πάγιες θέσεις του Κόμματός μας, την αντίθεσή μας για τη μεθοδευμένη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μέσα στη δεκαετία, τον πόλεμο που έγινε σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, τις κυρώσεις, το εμπάργκο. Ομως, για να είμαστε και ειλικρινείς, πρέπει να πούμε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν συγκεκριμένες κυβερνήσεις που αποφάσισαν αυτόν τον πόλεμο κι ανάμεσά τους ήταν δυστυχώς και η ελληνική κυβέρνηση.

Με τον ερχομό του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, μας δίνεται μια ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι πρέπει να γυρίσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και από τη Βοσνία και από το Κοσσυφοπέδιο, αντικειμενικά - αλλά και αυτός είναι ο επιτελικός σχεδιασμός - λειτουργούν σαν στρατός κατοχής, πέραν του ότι ζουν τις συνέπειες του πολέμου στην περιοχή. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να προωθηθούν τα σχέδια στην περιοχή, που θέλουν ένα Κοσσυφοπέδιο έξω από τη Σερβία. Το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη Σερβία, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα εγκαινιάσει ένα νέο γύρο αλλαγής συνόρων και έναν πλήρες διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Αυτές τις θέσεις αναπτύξαμε και διατυπώσαμε τη δέσμευση ότι θα είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στο γιουγκοσλαβικό λαό και σταθερά ενάντια στην πολιτική του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ