Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ

Την πλήρη συμφωνία της ΝΔ στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού που πραγματοποιείται με τον τρομονόμο, βρήκε χτες η κυβέρνηση κατά την πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Και τα δύο κόμματα συμφώνησαν ότι όλοι οι πολίτες που αγωνίζονται και όλοι οι ενοχλητικοί στους κρατούντες είναι εν δυνάμει ύποπτοι.

Την παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών κατήγγειλε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία του την ψήφιση διατάξεων που στρέφονται ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του.

Να σημειωθεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ επιδίωκε να γίνει για την αρχή του νομοσχεδίου ονομαστική ψηφοφορία με βάση την οποία ο κάθε βουλευτής θα αναλάμβανε με την ψήφο του την ευθύνη για την ψήφιση ή όχι του τρομονόμου. Για να ζητηθεί όμως ονομαστική ψηφοφορία απαιτούνται 15 βουλευτές, ενώ το ΚΚΕ διαθέτει μόνον 11.

Από τη συζήτηση, εκτός από το ΚΚΕ, αποχώρησε στη συνέχεια και ο ΣΥΝ και οι δύο εταίροι του δικομματισμού αναμένεται να ολοκληρώσουν μέσα στη βδομάδα τη συζήτηση και των άρθρων του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ