Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΚ Λουξεμβούργου

Στο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚ Λουξεμβούργου ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Το Κόμμα μας υπερήφανα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς κινήματος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και δραττόμαστε της ευκαιρίας να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στο ΚΚΕ για τον αποφασιστικό ρόλο που έχουν παίξει οι Ελληνες κομμουνιστές στην ανάπτυξη του κοινού μας κινήματος.

Αυτή την περίοδο γινόμαστε μάρτυρες της αυξανόμενης επιθετικότητας των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς. Με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών των τραπεζών και των επιχειρήσεων, γίνονται ολοένα καινούργιες προσπάθειες για να περιορίσουν ή να καταργήσουν εντελώς τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες επιτεύχθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες. Ταυτόχρονα, οι κύριες δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, πρωτίστως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προσπαθούν να αλλάξουν τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων προς όφελός τους. Για το σκοπό αυτό, δεν διστάζουν να καταφύγουν σε πολεμικές ενέργειες.

(...) Οι κομμουνιστές της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου παλεύουν στην ίδια πρώτη γραμμή ενάντια στις αντιδραστικές επιθέσεις, για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τη δημιουργία μιας νέας, σοσιαλιστικής κοινωνικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ