Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

Στο μήνυμα του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, ο Γενικός Γραμματέας του Αλαξάντερ Μπάνγιανιτς αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Μας ευχαριστεί πολύ να βλέπουμε πως το ΚΚΕ δουλεύει με επιμονή με τον μαρξισμό - λενινισμό και αγωνίζεται για σοσιαλιστική εναλλακτική στην Ελλάδα.

Η διεθνής οικονομική κρίση έχει αυξήσει και άλλο τα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού σε όλο τον κόσμο. Για εμάς, τους μαρξιστές - λενινιστές, αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη, καθώς ο Μαρξ μας δίδαξε πως ο καπιταλισμός είναι ένα παγκόσμιο σύστημα φορτωμένο με κρίσεις - εγγενείς στον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής. (...) Η σημερινή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος οδηγεί εκ νέου στην τεράστια συγκέντρωση του πλούτου.

Ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του - οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά - για να ρίξει το βάρος της κρίσης στην εργατική τάξη, ιδιαίτερα των αναπτυσσόμενων χωρών για να βγει αλώβητος από την κρίση. Ολες αυτές οι προσπάθειες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένος ο καπιταλισμός στην υψηλότερη βαθμίδα του, τον ιμπεριαλισμό. Η κρίση μάς θυμίζει ξανά την ανάγκη να επιταχύνουμε τη δουλειά μας στις μάζες, να ισχυροποιήσουμε τον "υποκειμενικό παράγοντα", το Κόμμα της εργατικής τάξης, όπως το έλεγε ο Λένιν, και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ