Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κόμμα Τουντέχ, Ιράν

Στο μήνυμά της, η ΚΕ του Κόμματος Τουντέχ (Κόμμα του λαού) του Ιράν αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Σήμερα, όλα τα αδελφά μας κόμματα αγωνίζονται ενάντια στις επιπτώσεις της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που επιδεινώθηκε υπέρμετρα από την πανδημία. Αυτές οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες για τους λαούς και τα κινήματα των φτωχότερων χωρών και όσων κυβερνιούνται από διεφθαρμένα, καπιταλιστικά και δικτατορικά καθεστώτα - όπως είναι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή.

(...) Το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν πάντα εκτιμούσε τις σημαντικές πρωτοβουλίες, τις διατυπώσεις και τις πολιτικές που προωθεί το ΚΚΕ, οι οποίες ενισχύουν τον αγώνα για την ειρήνη διεθνώς, στον εξαιρετικά σύνθετο κόσμο που ζούμε σήμερα. Ο μαχητικός σας διεθνισμός αποτελεί πηγή άντλησης δύναμης για λαούς σε άλλες ηπείρους, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

(...) Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η συζήτηση στους ιμπεριαλιστικούς κύκλους για το αναπόφευκτο της αλλαγής του χάρτη της Μέσης Ανατολής. Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός που συνεχίζει την πολιτική του για την εξασφάλιση της ηγεμονίας στη Μέση Ανατολή ήταν η καθοριστική αιτία των κακόβουλων επεμβάσεων στις χώρες της περιοχής τις περασμένες δεκαετίες. Το γεγονός πως η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν αποτελεί πιστή συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ είναι καταφανές σε όλους. (...) Οι λαϊκοί αγώνες για τη δημοκρατία στο Ιράν στοχεύουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πραγματικά αντιιμπεριαλιστικό λαϊκό κίνημα και αυτό με τη σειρά του συνδέεται με τη θέση αρχών για την αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή. Το καθεστώς καταφεύγει στην ωμή βία και την ανοικτή καταστολή για να εμποδίσει τις προσπάθειές μας. Καλούμε στη διεθνή αλληλεγγύη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων ώστε να διεξάγουμε επιτυχημένα τον αγώνα μας για την ειρήνη και την πρόοδο σε υπηρεσία του στρατηγικού μας στόχου για τον σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ