Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κόμμα Κομμουνιστών Επαναστατών Γαλλίας

Στο μήνυμα του Κόμματος Κομμουνιστών Επαναστατών Γαλλίας τονίζεται ανάμεσα σε άλλα:

«Το Συνέδριό σας λαμβάνει χώρα εν μέσω μιας πανδημίας που έχει οδηγήσει στην επιβολή νέων μέτρων υπέρ του καπιταλισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, όπως και αλλού, οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να παγιώσουν και να αυξήσουν τον καπιταλιστικό έλεγχο των μέσων παραγωγής.

Τα πακέτα στήριξης είναι σχεδιασμένα στο να εξυπηρετούν τον καπιταλισμό. Οι αριθμοί των ανέργων, των φτωχών εργαζομένων, αυτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανεβαίνουν εκρηκτικά. Τα πακέτα στήριξης έχουν μονάχα ένα στόχο: Την υποταγή της κοινωνίας στον απόλυτο καπιταλιστικό νόμο, το νόμο του κέρδους.

Ο συνεχής αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού και την αλλαγή της κοινωνίας είναι η μόνη λύση που θα επιτρέψει την κοινωνική και οικονομική πρόοδο των εργατών και του λαού.

(...) Οπως γνωρίζετε, είμαστε προσηλωμένοι στη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κόμματά μας. Αυτή η συνεργασία καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαία ενόψει της παγκόσμιας καπιταλιστικής ανάπτυξης και των συγκρούσεων εντός του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Από αυτήν την οπτική η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική οργάνωση των κρατών - μελών. Η ιμπεριαλιστική συμμαχία είναι ενσωματωμένη με αυτή των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ.

Ολα αυτά επαληθεύουν την ανάλυσή μας ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αλλάξει ο κόσμος: Αυτός της ταξικής πάλης για το κτίσιμο του σοσιαλισμού. Η διεξαγωγή της ταξικής πάλης είναι ανεπαρκής όταν στηρίζεται μόνο στο να αντικρούει τα καπιταλιστικά χτυπήματα. Χρειάζεται επιπλέον μια ρεαλιστική και σωστή ανάλυση των αντιφάσεων και συγκρούσεων σε διεθνές επίπεδο, κάτι που αποκαλύπτει την ίδια τη φύση του ιμπεριαλισμού όπως είναι σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ