Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Ελβετικό ΚΚ

Στο μήνυμά του το ΠΓ του Ελβετικού ΚΚ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Μετά από δεκαετίες απουσίας, το Ελβετικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανασυστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 με νέους αγωνιστές που έθεσαν ξανά τα θεμέλια μιας μαρξιστικής ανάλυσης της κοινωνίας, με κινητήρια δύναμη την ταξική πάλη. Τα επόμενα χρόνια, το κόμμα μας εδραίωσε την ιδεολογική αντίληψή του για το ρόλο του κόμματος της πρωτοπορίας, τη σχέση του με τους εργαζόμενους μέσω μίας δουλειάς στη βάση και τη διαμόρφωση συμμαχιών στοχευμένων και προγραμματικών.

(...) Το Ελβετικό ΚΚ πρέπει να ανοικοδομηθεί σε νέα θεμέλια με νέους εργαζόμενους σε μια νέα διαμόρφωση αγώνων και απέναντι σε διάφορες αριστερές τάσεις που ισχυρίζονται ότι είναι δική τους η ένδοξη ιστορία των κομμουνιστών. Σε αυτές τις συνθήκες, η ιδεολογική πάλη μας φαίνεται απαραίτητη για την εδραίωση ενός καθοδηγητικού πυρήνα ισχυρού, σταθερού και σοβαρού.

Για αυτούς τους λόγους κυρίως, το κόμμα μας επιθυμεί να συμμετάσχει πιο ενεργά στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα στη βάση της υπεράσπισης του μαρξισμού - λενινισμού και των επαναστατικών κατακτήσεων του 20ού αιώνα.

(...) Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει επανειλημμένα αποδείξει τον σημαντικό του ρόλο στην προστασία των επαναστατικών κομμουνιστικών αρχών και στην αναπαραγωγή μαχητικών ταξικών δυνάμεων σε αυτόν τον νέο αιώνα. Εχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ανάπτυξη του ΚΚΕ, της κοινωνικής συμμαχίας μεταξύ της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καθώς και στον αγώνα του για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ