Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ

«ΠΑΡΑΔΟΞΑ»: «Για μια δύσκολη περιοδεία στην Ευρώπη αναχωρεί σήμερα (χτες) ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παράδοξο: τη θερμή υποδοχή από τον πρώην ψυχροπολεμικό του αντίπαλο, τη Ρωσία, και την ψυχρή συμπεριφορά των παραδοσιακών συμμάχων του, λόγω του προστατευτισμού και της μονομερούς δράσης που έχει επιλέξει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Πολλοί αρθρογράφοι - μεταξύ των οποίων και ο γράφων - έχουν πέσει κατά καιρούς στο σφάλμα να θεωρήσουν τον Πάουελ μια όαση μετριοπάθειας στη δεξιά κυβέρνηση Μπους. Η αυταπάτη είναι σήμερα προφανής. Στην εφημερίδα "Τάιμς της Μόσχας", ο Κρις Λόιντ μας βοηθάει να το καταλάβουμε. Ο Πάουελ, λέει, ήταν πάντα ο πλασιέ των πιο σκληρών και ισχυρών αμερικανικών συμφερόντων. Στην πρώτη του δουλειά ανέλαβε να "ξεπλύνει" τη σφαγή των αμάχων στο βιετναμέζικο χωριό Μάι Λάι από τον αμερικανικό στρατό... Ο Κόλιν Πάουελ υπηρετεί σήμερα ως νεροκουβαλητής των πιο σκληρών κύκλων της δεξιάς αμερικανικής κυβέρνησης. Το δικό τους νερό κουβαλάει στη Μέση Ανατολή, το δικό τους νερό κουβαλάει και όταν καθυβρίζει την Ευρώπη. Το νερό που με αυτό καταπίνουμε το φαρμακερό χάπι (σ.σ. της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής)» (Ρούσσος Βρανάς - «ΝΕΑ»).

Αναντικατάστατη Σούδα: «Ανεφοδιασμό, πληροφορίες και επιχειρησιακή υποστήριξη σε πάνω από 3.000(!) αεροσκάφη των ΗΠΑ και των άλλων εταίρων της αντιτρομοκρατικής συμμαχίας παρέσχε από τη Σούδα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κατά την κύρια φάση της επιχείρησης "Διαρκής Ελευθερία"... Στο Ναύσταθμο της Σούδας ελλιμενίστηκαν και ανεφοδιάστηκαν συνολικά 355 συμμαχικά πλοία» (Λουκάς Δημάκας - «ΝΕΑ») (σ.σ. Γιατί, άραγε, αισθάνονται τώρα την ανάγκη να επιδείξουν τις υπηρεσίες τους στα αφεντικά της «νέας τάξης»;).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ