Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»
Νέες καταγγελίες για το ρόλο τους

Ολοένα και πιο περίεργος αποδεικνύεται ο ρόλος των περίφημων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, αποτελούν το «μακρύ χέρι» κυβερνήσεων και διάφορων ισχυρών, προκειμένου να περάσει πιο ...μαλακά η πολιτική τους.

Χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής καταγγέλθηκε, χωρίς όμως να αναφερθούν ονόματα, ότι η προεκλογική εκστρατεία ενός πολιτικού χρηματοδοτήθηκε και από «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Α. Λοβέρδος είπε ότι βουλευτής της ΝΔ διαμεσολαβεί, προκειμένου να αντληθούν διάφορα κονδύλια, εμφανιζόμενος ότι εκπροσωπεί τις πολιτικές του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δράση των συγκεκριμένων οργανώσεων απασχολεί τη Βουλή, αφού, όπως τόνισε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, η χρηματοδότησή τους γίνεται με κατεξοχήν πολιτικά κριτήρια. Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι ο πρώτος διοικητής στο Κόσσοβο μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ήταν ο ιδρυτής της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Στην ουσία, είπε η Λ. Κανέλλη, πρόκειται για «χρηματοδοτούμενες από κυβερνήσεις μη κυβερνητικές οργανώσεις», οι οποίες επιλέγονται με πολιτικά κριτήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις χρηματοδοτούμενες οργανώσεις ήταν και η οργάνωση «Αλ Τάμπα» του Μπιν Λάντεν, η οποία υποτίθεται ότι πρόσφερε βοήθεια στους μουσουλμάνους.

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις για τη δράση αυτών των οργανώσεων επισήμαναν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής και Θ. Πάγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι δε γίνονται οι χρηματοδοτήσεις τους με βάση πολιτικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ