Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο λαός να καταδικάσει και τους δύο

Το σκηνικό που στήνεται ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών είναι γνώριμο, μονότονα άλλωστε επαναλαμβάνεται, σχεδόν πανομοιότυπο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση εδώ και χρόνια. Οι εταίροι του δικομματισμού υποδαυλίζουν την πόλωση, ξεσκονίζουν τα τεχνητά διλήμματα, επιστρατεύουν όλο τους το ταλέντο στη μαύρη προπαγάνδα, μετέρχονται εν ολίγοις κάθε μέσου, θεμιτού είτε αθέμιτου, έτσι ώστε οι κάλπες του προσεχούς Οκτώβρη να μην εκπέμψουν δυσάρεστα γι' αυτούς μηνύματα.

Γνωρίζουν πολύ καλά, αν όχι καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, πως η λαϊκή δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική εντείνεται. Διαπιστώνουν τις υπαρκτές τάσεις ριζοσπαστικοποίησης λαϊκών δυνάμεων. Αναγνωρίζουν πως αυτά τα στοιχεία δύναται να διογκωθούν και να μεταφραστούν σε πολιτική τους καταδίκη και επιχειρούν πάση θυσία να κατευνάσουν τη δυσαρέσκεια και να ανακόψουν τις τάσεις ριζοσπαστικοποίησης. Ο εγκλωβισμός όσο το δυνατόν πλατύτερων λαϊκών δυνάμεων υπό τη σκέπη του δικομματισμού αποτελεί πρώτιστο στόχο και για τους δύο και έπεται ο στόχος του καθένα για τον εαυτό του πια να προσεταιριστεί το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των δυνάμεων.

Στην πορεία προς τις εκλογές πολλά θα δουν τα μάτια μας και άλλα τόσα θα ακούσουν τα αυτιά μας. Τίποτε όμως για την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής, γιατί εκεί διαφορές δεν υπάρχουν. Τα σφοδρά αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, όλα εκείνα που συνθέτουν μια δυσβάστακτη πραγματικότητα για χιλιάδες μισθωτούς, αγρότες, ΕΒΕ, συνταξιούχους, ανέργους, είναι ζητήματα για τα οποία θα ισχύσει η «ομερτά», ο νόμος της σιωπής. Είναι μέτρα που το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει και η ΝΔ όχι απλά στηρίζει αλλά διεκδικεί και την «πατρότητά» τους. Είναι μέτρα που, όλα τα προηγούμενα χρόνια, δήμαρχοι και νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ανέλαβαν εργολαβικά να «αποκεντρώσουν» και να εξειδικεύσουν την εφαρμογή τους τοπικά. Και δεν πρέπει, βέβαια, να παραγραφούν οι ευθύνες όσων προωθούν επιλεκτικά συνεργασίες με τον έναν ή τον άλλο, παίζοντας επί της ουσίας το παιχνίδι και των δύο σε βάρος του λαού.

Μπροστά, λοιπόν, στις εκλογές μισόλογα δε χωράνε. Ο λαός μπορεί και πρέπει να τους καταδικάσει και τους δύο. Η ψήφος του να αποτελέσει κόλαφο και για τους δύο και στους δύο γύρους των εκλογών. Να μετουσιώσει τη δυσαρέσκειά του σε πολιτική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ταυτόχρονα, για να πιάσει τόπο η ψήφος του, να κάνει τη μόνη διαφορετική επιλογή, να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια των αγωνιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων, αυτό είναι το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ πλατιά στην εργατική τάξη της χώρας και τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα. Οι δυνάμεις του έως και τη μέρα των εκλογών θα δώσουν δυναμικά τη μάχη, για να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες εγκλωβισμού των λαϊκών δυνάμεων και για να βρει πλατιά ανταπόκριση αυτό το κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ