Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί συντεχνιών

Για πολλά μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς αυστηρή κριτική στην απερχόμενη ηγεσία του ΙΣΑ, μπροστά στις εκλογές του συλλόγου. Η όποια, όμως, απαραίτητη και βάσιμη ουσιαστική και αυστηρή αυτή κριτική, δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση, με τα επιδερμικά και με όρους φτηνού μάρκετινγκ συνθήματα της «Ιατρικής Ενότητας - Νέοι Γιατροί», όπως αυτό που αποτυπώνεται στην πρόσκλησή της προς τους γιατρούς: «Πέταξε ΕΞΩ τις "κουρασμένες" Συντεχνίες».

Πρώτον, γιατί ο όρος συντεχνία χρησιμοποιήθηκε κατά κόρο από κύκλους της εξουσίας για να δυσφημίσει κατηγορίες εργαζομένων και επαγγελματιών, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών. Δεύτερον και το σπουδαιότερο, γιατί χρησιμοποιούν τον όρο αυτό με το ίδιο ουσιαστικά περιεχόμενο, που τον έχουν χρησιμοποιήσει και οι προαναφερόμενοι κύκλοι. Και τρίτον, γιατί συνοδεύουν τα... διαφημιστικά τους συνθήματα, με μια ακατάσχετη καταγγελία της «κομματικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης» - όπως έγινε χτες στη συνέντευξη Τύπου της παράταξης «Ιατρική Ενότητα - Νέοι Γιατροί» - και υποκριτικές, μεγάλες κουβέντες, περί ανεξαρτησίας. Λες και δε γνωρίζουμε σ' αυτό τον τόπο, ότι οι θεωρίες της αποϊδελογικοποίησης και η πολιτική του α-πολιτικού αποτελούν σπουδαίες ασπίδες του κατεστημένου.

Αμ' έτσι δεν αποκαθίσταται το χαμένο κύρος του Ελληνα γιατρού. Το αντίθετο, βυθίζεται περισσότερο στην κρίση του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ