Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ξεπουλήματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ θα πάνε φέτος νωρίς διακοπές! Βλέπετε, η κυβέρνηση αποφάσισε μέσα στον Ιούνιο να «διακόψει» τις σχέσεις τους με το δημόσιο τομέα και να τις ξαποστείλει στα μεγαλοσυμφέροντα, που τις περιμένουν πώς και πώς.

Γενικώς, μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι τα οικονομικά υπουργεία θα δουλέψουν πολύ μέσα στο καλοκαίρι, ιδανική εποχή για ξεπουλήματα, «αποκρατικοποιήσεις» κατά την εκσυγχρονιστική γλώσσα και κάθε λογής αντεργατικές ρυθμίσεις.

Οσο για τις ανακοινώσεις τους, προκλητικότατες και αυταρχικές. Σαν να τις κληρονόμησαν από τον παππού τους τις επιχειρήσεις αυτές και όχι να έχουν δημιουργηθεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.

ΚΡΙΤΙΚΟ σχολιασμό των προβαλλόμενων από τα ΜΜΕ σε σχέση με τους εφήβους αποδέκτες, ζήτησαν χτες στις εξετάσεις της Β` Λυκείου στη Νεοελληνική Γλώσσα. Οχι πως έχουμε κάποια αντίρρηση με το θέμα, είναι σημαντικό. Ομως, είναι λίγο ειρωνικό, δε νομίζετε;

Από τη μια, δηλαδή, το υπουργείο Τύπου και η κυβέρνηση δίνει πλήρη ασυδοσία στα γνωστά υπο-προϊόντα των τηλεοπτικών καναλιών, που υποτίθεται ότι απευθύνονται στους νέους κι, από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας ρωτάει για την κριτική τους σκέψη...

Τι ακριβώς θέλουν, δηλαδή, να δουν τα αποτελέσματα; Αν δεν «πουλήσουν», πάντως, τα όποια αποτελέσματα σε καμιά εταιρία δημοσκοπήσεων, ας μπουν στον κόπο να τα κοιτάξουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές των λυκείων της χώρας πολύ απέχουν από το πρότυπο των «ριάλιτι σόου», αλλά και του ...Πάγκαλου. Είναι πολύ καλύτεροι και το έχουν αποδείξει αρκετές φορές.

ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ, όμως, στα ΜΜΕ, ας μην πολυμιλάνε για το νομοσχέδιο περί «βασικού μετόχου» οι κυβερνώντες, με το οποίο υποτίθεται ότι θα ελεγχθεί η λεγόμενη διαπλοκή.

Οι μέτοχοι αποκλείεται να εντοπιστούν με κάτι τέτοια. Το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε με βεβαιότητα είναι ότι τα συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από τα μεγάλα ΜΜΕ, είναι ο βασικός μέτοχος στην επιχείρηση που λέγεται «κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ