Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΣΚΗΣΗ «DYNAMIC MIX 2002» ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Εκπαίδευση για επιχειρήσεις «νέας τάξης»

Εκπαιδεύονται οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις για στρατιωτικές επιχειρήσεις «νέας τάξης». Αρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιούνη, η ΝΑΤΟική διακλαδική άσκηση ευρείας κλίμακας «DYNAMIC MIX 2002», με συμμετοχή στρατευμάτων, του στρατηγείου της νότιας περιοχής του ΝΑΤΟ. Η άσκηση αυτή διεξάγεται ανά διετία με εναλλασσόμενη την περιοχή διεξαγωγής της. Το 2000 διεξήχθη στην Ανατ. Μεσόγειο και την`Ελλάδα, ενώ φέτος θα διεξαχθεί στη Δυτική Μεσόγειο (Ισπανία) και το ΝΑ Ατλαντικό.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 15.000 άτομα, 35 πολεμικά πλοία, 155 πολεμικά αεροσκάφη από 14 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ (Βέλγιο, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ), που σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ «θα εκπαιδευτούν ταυτόχρονα σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων, αμυντικές επιχειρήσεις του άρθρου 5, καθώς και αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας». Επίσης θα γίνει «εκπαίδευση των δυνάμεων της Νότιας περιοχής του ΝΑΤΟ, σε διαδικασίες διοικήσεως και ελέγχου και επικοινωνιών σε όλα τα επίπεδα διοικήσεως επιδεικνύοντας την ικανότητα του ΝΑΤΟ να ενσωματώνει πλήρως τις διατιθέμενες πολυεθνικές δυνάμεις».

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση με τις ακόλουθες δυνάμεις: Μια ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών. Μια φρεγάτα με οργανικό Ελικόπτερο (ΑΔΡΙΑΣ). Εξι αεροσκάφη «F-16» (θα μετασταθμεύσουν στη βάση του TORREJON Ισπανίας). Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ με οργανικό Ε/Π στα πλαίσια της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου (STANAV FORMED). Το ναρκοθηρικό ΕΥΝΙΚΗ και το ναρκαλιευτικό ΚΙΧΛΗ. Αξιωματικοί για ενίσχυση του επιτελείου του πολυεθνικού Διακλαδικού Κέντρου Διοικητικής Μέριμνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ