Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ελεγχόμενη «κρίση» για χάρη της «δουλιάς»

Μια τεχνητή κρίση στα εθνικά είναι πολλαπλώς χρήσιμη αυτή την περίοδο

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα «Νέα»
«Παράξενα» πράγματα συμβαίνουν. Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχεται ότι την ημέρα που «ασθενούσε» και δεν πήγε στην Κυβερνητική Επιτροπή κατάφερε να πάει στο γυμναστήριο... για «αποθεραπεία». Ακόμα. Ο Κ. Σημίτης θα προσέλθει σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ με «συνταγή Ανδρέα Παπανδρέου», προκειμένου να υπερφαλλαγίσει τις ανησυχίες των βουλευτών για Κυπριακό και ευρωστρατό.

Με άλλα λόγια, ο Σημίτης το παίζει Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γ. Παπανδρέου το παίζει Σημίτης! Μήπως κάποιοι μας «δουλεύουν» χοντρά; Μήπως θέλουν να κοιτάμε το σόου, τη στημένη και απόλυτα ελεγχόμενη κρίση, και να τους αφήνουμε ανενόχλητους να κάνουν τη «δουλιά»; Ποια είναι η δουλιά; Μα ότι «βρισκόμαστε στην ώρα των αποφάσεων» (Πρωτόπαππας) για Κυπριακό και ευρωστρατό.

Και βέβαια, δεν υπάρχει καμία διαφωνία μεταξύ πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ επί της εφαρμοζόμενης πολιτικής: Μαζί αποφασίζουν να πράξουν ό,τι υπηρετεί τα «εθνικά» συμφέροντα... της νέας τάξης. Μοιράζονται όμως οι ρόλοι για να βγει καλύτερα η «δουλιά» και στο τέλος να είναι όλοι «κερδισμένοι» (Τα εθνικά συμφέροντα είναι «από χέρι» χαμένα...). Βρισκόμαστε επίσης στην ώρα του ξεπουλήματος των πάντων, στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου των ιδιωτικοποιήσεων, στην επιβολή του Ασφαλιστικού... Μια «βαριά σκιά» στα εθνικά είναι πολλαπλώς χρήσιμη.

Ασχετο; «Δύο υπουργοί, η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Ι. Παπαντωνίου, δύο υφυπουργοί, οι κ.κ. Αθ. Αλευράς και Χρ. Πάχτας, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί τεχνικών θεμάτων κ. Β. Μακρυωνίτης, κλήθηκαν χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ από τον κ. Κ. Σημίτη, για να συζητήσουν την αξιοποίηση του πάρκου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Γουδί». (Από ρεπορτάζ του «Βήματος»). Ο ΠΑΟ εξακολουθεί να θέλει γήπεδο στην περιοχή, υπενθυμίζει η εφημερίδα. Οταν η κυβέρνηση λέει ότι ξεπουλάει το εννοεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ