Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το «Σισμίκ» στο Αιγαίο

Το ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ» αναμένεται να αρχίσει σεισμολογικές μελέτες και έρευνες για τη γεωλογική υφή του βυθού της θαλάσσιας περιοχής ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, μετέδωσε χτες το πρακτορείο Ανατολή.

Το Ανατολή, επικαλούμενο τη Διεύθυνση Ερευνών και Αναζήτησης Ορυκτών, αναφέρει ότι το πλοίο ξεκίνησε προχτές για το Αναμούρ της Αττάλειας, από όπου θα ξεκινήσει στις 23 Μάη τις σεισμολογικές μελέτες.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η περιοχή των ερευνών, που θα διαρκέσουν δέκα με δεκαπέντε μέρες, θα περιλαμβάνει την ανατολική πλευρά του κόλπου της Αττάλειας, μέχρι τον κόλπο της Αλεξανδρέττας, συμπεριλαμβανομένης και της νότιας πλευράς της χερσονήσου Κάρπας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στις σεισμολογικές έρευνες που γίνονται στην Τουρκία μετά το σεισμό της 17ης Αυγούστου και τώρα αρχίζει η μελέτη για τη Μεσόγειο, αναφέρει το Ανατολή, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές.

Η Κύπρος και η οροσειρά του Ταύρου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον από γεωλογική άποψη και η Διεύθυνση Ερευνών και Αναζήτησης Ερευνών ενδιαφέρεται να γίνουν συγκριτικές γεωλογικές μελέτες ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο και να εκτιμηθούν οι πιθανότητες σεισμών στην περιοχή, μεταδίδει το Ανατολή. Δεν έχουν γίνει μελέτες σ' αυτήν την περιοχή και η μελέτη αυτή έχει μεγάλη σημασία για να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι σεισμών στην «ΤΔΒΚ» και για να μελετηθεί ο φυσικός πλούτος της υφαλοκρηπίδας της περιοχής, γράφει το Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ