Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
Υποβάθμιση πίσω από τη «βιτρίνα»

Τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν και το 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα (ΔΔ) της Αθήνας αναδείχτηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε χτες η «Συμπαράταξη» και όπου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής.

Εκπρόσωποι φορέων, δημότες από τις λεγόμενες παραδοσιακές γειτονιές και «καλές» περιοχές της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν χτες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Συμπαράταξης» και μίλησαν για ζητήματα όπως:

Την κυκλοφοριακή επιβάρυνση, με την εφαρμοζόμενη πολιτική στήριξης του ΙΧ αυτοκινήτου, τα προβλήματα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τις αναπλάσεις περιοχών με πεζοδρομήσεις, που έτσι όπως γίνονται αντί να διευκολύνουν, δυσχεραίνουν τη λειτουργία της πόλης και τη διαβίωση των κατοίκων.

Τους ελεύθερους χώρους που όλο και λιγοστεύουν, καθώς με ευθύνη κυβέρνησης - δημοτικής αρχής παραδίδονται στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, προς οικοδόμηση. Την πολυδιαφημισμένη ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, που μετακυλίει κυκλοφοριακό φόρτο, όχληση και ρύπανση σε συγκεκριμένες γειτονιές, προς όφελος λίγων αναβαθμιζόμενων.

Την έλλειψη παιδικών σταθμών που να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς και παιδικών χαρών, για να παίζουν τα παιδιά. Τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων που καταλαμβάνουν όλες σχεδόν τις πλατείες και τους πεζοδρόμους, μην αφήνοντας ελεύθερο για τους δημότες τον κατ' ευφημισμό δημόσιο χώρο. Και φυσικά την ανεργία, την ανασφάλεια, τον εργασιακό μεσαίωνα με πολλή δουλειά, λίγα λεφτά και ακανόνιστο ωράριο που, κατ' επιταγή των πολιτικών που χαράζονται στις Βρυξέλλες - πλήττει και τα λαϊκά στρώματα του 1ου ΔΔ.

Μιλώντας με τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση, ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι τα αίτια όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας, βρίσκονται στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Οτι τα προβλήματα θα ενταθούν και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, των πολυεθνικών και της ολιγαρχίας, καθώς στο βωμό τους, οι κυρίαρχοι κύκλοι θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν και νέες μεγάλες θυσίες (στο περιβάλλον, τις εργασιακές σχέσεις και αλλού). Τέλος, κάλεσε σε υπερψήφιση της «Συμπαράταξης» και αγώνα για ανατροπή αυτών ακριβώς των πολιτικών επιλογών.

  • Σήμερα Πέμπτη, στις 10:30 π.μ., ο Σπ. Χαλβατζής θα επισκεφτεί το δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84». Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συνάντηση με τη Διοίκηση του Σταθμού και περιοδεία στο χώρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ