Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΚΑΛΟΠ
«Μία από τα ίδια»

«Μία από τα ίδια» δείχνουν τα στοιχεία του νέου γκάλοπ της MRB, ο προπαγανδιστικός αντίκτυπος του οποίου εκμηδενίζεται και ακυρώνεται από τις εξελίξεις στον τομέα της «τρομοκρατίας». Ο δικομματισμός εμφανίζεται πάντα «παντοδύναμος», παρόλο που αμφισβητείται από την πλειοψηφία του κόσμου, και όλη η υπόθεση περιορίζεται στο «ποιος από τους δυο» (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) θα λυμαίνεται τη λεία της εξουσίας.

Η εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της MRB δείχνει προβάδισμα 9,4 μονάδων στη ΝΔ, καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 28,3% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, ο ΣΥΝ με 3,2% και το ΔΗΚΚΙ με 2,4%, ενώ δε «μετρήθηκε» το ΚΕΠ. Στο 7,4% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, σε 2,8% το λευκό και 2,4% το άκυρο. Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος προηγείται με 40,7%, έναντι 37,2% του Κ. Σημίτη. Στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές) η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 61,3% έναντι 21,5% του ΠΑΣΟΚ. Οι μισοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές.

ΝΔ: «Συγκαλυμμένη» θριαμβολογία

Προσπάθεια να αποφευχθεί η θριαμβολογία καταβάλλει η Ρηγίλλης με αφορμή τη δημοσκόπηση της MRB, τα ευρήματα της οποίας όμως χαρακτηρίζει ως «τα καλύτερα της τελευταίας 10ετίας». «Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ παγιώνεται και διευρύνεται. Ολο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν θετικά τη ΝΔ. Ομως, δεν εφησυχάζουμε» δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς. Στην ανάλυση του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού επισημαίνεται ότι το προβάδισμα της ΝΔ διευρύνεται από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας το Δεκέμβρη κατά 3,3 μονάδες, ότι η διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ σταθερά διευρύνεται (9,7% έναντι 5,9% του Δεκέμβρη), ότι ο Κ. Καραμανλής «έχει παγιώσει την πρωθυπουργική του εικόνα» σε πολύ υψηλά ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν. Καταλήγοντας ανέφερε ότι η ΝΔ «δε θριαμβολογεί, ούτε εφησυχάζει. Είμαστε σε καλό δρόμο και με συνεχή και περισσότερη προσπάθεια θα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ