Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ...«Τη βεβαιότητα ότι έχουν στα χέρια τους μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν" εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες προσθέτουν ότι πρόκειται για "εκτελεστικό όργανο που στρατολογήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80". Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες του "Βήματος", ο Σ. Ξηρός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, ακόμη και κατά τη δεκαετία του 1980...». (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

...ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ!.«Σε αντίθεση με τα μεταδιδόμενα σενάρια περί στενής παρακολούθησης του Ξηρού ως υπόπτου τρομοκρατικής δράσης το τελευταίο διάστημα, διασταυρωμένες από πολλές πλευρές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές όχι μόνο δεν τον παρακολουθούσαν αλλά ούτε καν τον γνώριζαν» (Γ. Μαρνέλος -Κ. Κυριακόπουλος -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ...«Κυβερνητικά στελέχη, έχοντας πλέον τη βεβαιότητα, με βάση τα στοιχεία της αστυνομίας, πως ο Σάββας Ξηρός είναι μέλος της 17Ν και μάλιστα με πλούσια ιστορία -και δεν κινείται απλώς στον περίγυρο της οργάνωσης- εκφράζουν φόβους πως η οργάνωση ενδέχεται να προβεί σε "σπασμωδικό χτύπημα-απάντηση"» (Ειρήνη Καρανασοπούλου -«ΝΕΑ»).

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...«Ενώ αρχικά οι πυροτεχνουργοί είχαν αποφανθεί μετά απολύτου βεβαιότητας ότι η συνδεσμολογία των εκρηκτικών μηχανισμών που εξουδετερώθηκαν ή έσκασαν στον Πειραιά εμφανίζει ομοιότητες με εκείνους των "Επαναστατικών Πυρήνων", "έπειτα από ψύχραιμη ανάλυση" έχουν αποφανθεί ότι "μπορεί να είναι και 17Ν"» («ΒΗΜΑ»).

ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ: «Η Αστυνομία θεωρεί "μέντορα" του ΕΛΑ έναν ηγέτη του αντιεξουσιακού χώρου, ο οποίος καταγόταν από τη δυτική Πελοπόννησο και εμφανιζόταν ως αρχηγός σχηματισμών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς» («ΒΗΜΑ»). (σ.σ. Αφιερωμένο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε χθες ότι «δεν τιμά τη Δημοκρατία μας να φωτογραφίζουμε και να διασύρουμε πρόσωπα»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ