Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανεξαρτησιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΚΑΛΑ, «Μέρα της Ανεξαρτησίας» είναι αυτό που θα γιορτάσουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή «Μέρα της Στρατοκρατίας»; Χώροι, όπου ζουν - υποτίθεται - άνθρωποι θα είναι οι αμερικανικές πόλεις ή στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Οποια εκδήλωση γίνεται, λέει, θα παρακολουθείται. Πολιτοφύλακες και στρατιώτες θα εποπτεύουν τα κεντρικά μέρη, η αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει τον οποιονδήποτε επειδή της φάνηκε περίεργος και καταδιωκτικά θα πετάνε πάνω απ' όλα τα αστικά κέντρα.

Αυτοί τελικά, ούτε την Αλ Κάιντα ...χρειάζονται, ούτε κανέναν. Τα έχουν καταφέρει να τρομοκρατηθούν μόνοι τους. Αν δε σκοτωθεί κοσμάκης και κοσμάκης, από «υπερβάλλοντα ζήλο» των αρχών, πάλι τυχεροί θα είναι.

ΚΑΛΩΣ τα δεχτήκανε στο ΠΑΣΟΚ τα 47 στελέχη του ΣΥΝ και της ΕΑΡ, που έκαναν αίτηση ένταξης στο κίνημα. Υποθέτουμε ότι δεν ...πέταξε από τη χαρά του πια ο Λαλιώτης, που έλαβε τη σχετική επιστολή. Από την άλλη, βέβαια, 47 ψήφοι είναι αυτοί και στην κατάσταση που βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι κι άσχημα.

Να υποθέσουμε ότι σύντομα θα ακούσουμε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ να κάνει δηλώσεις περί «συσπείρωσης της κεντροαριστεράς» υπό το φόβο της Δεξιάς; Το πιθανότερο, γιατί είναι γνωστή η τακτική τους.

Μια φορά, έρθει δεν έρθει η Δεξιά, νομοθετικό πλαίσιο δεξιό υπάρχει! Φρόντισε το ΠΑΣΟΚ γι' αυτό και το έχει αναγνωρίσει δημόσια και η ΝΔ. Φυσικά, τέτοιες μικρολεπτομέρειες δεν απασχολούν τους κάθε λογής «κεντροαριστερούς», όπως όλοι γνωρίζουμε.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΤΩΣ, να το παραδεχτούμε ότι στο επίπεδο των πρωτοκλασάτων στελεχών το ΠΑΣΟΚ σκίζει από ενότητα. Τα κατάφεραν, τελικά, στο δείπνο του Σημίτη να βγάλουν κοινό ανακοινωθέν, ενόψει των εκλογών, όλοι μαζί κι ύστερα στις δηλώσεις τους ο καθένας έριχνε και μια μπηχτή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ