Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προτεραιότητα ο προσεισμικός έλεγχος

Περιοδεία του Αγάπιου Σαχίνη στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη, επισκέφτηκε χτες την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και συζήτησε με τον διευθυντή Σπύρο Τσαλκατίδη και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Ο Α. Σαχίνης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχει η Διεύθυνση Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, όπως έλλειψη προσωπικού, ανάγκη βελτίωσης της μηχανοργάνωσης, έλλειψη χώρων και αφόρητες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων. Τονίστηκε ότι αν δε λειτουργήσει το Παράρτημα Τριλόφου και δε δοθεί μέρος των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η διεύθυνση της Πολεοδομίας σε λίγο καιρό θα έχει σοβαρό πρόβλημα να αντεπεξέλθει στον όγκο δουλιάς της αρμοδιότητάς της.

Ο Αγάπιος Σαχίνης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του προσεισμικού ελέγχου των δημοσίων κτιρίων και κτιρίων συνάθροισης των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πληγεί από το σεισμό του 1978. Τόνισε ότι παρά τα βήματα που έχουν γίνει για την καταγραφή αυτών των κτιρίων, δεν έχουν δοθεί ακόμα τα κονδύλια από την πολιτεία για να μπορέσουν να υλοποιηθούν και οι υπόλοιπες φάσεις του προσεισμικού ελέγχου και κυρίως οι επισκευές που θα θεωρηθούν αναγκαίες.

Επισήμανε ότι τα συσσωρευμένα από το παρελθόν προβλήματα, αλλά και τα νέα προβλήματα που παρουσιάζονται, πρέπει να λυθούν σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει σοβαρό ρόλο να παίξει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δ/νση Πολεοδομίας και οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε ότι η παράταξή του θα κάνει ό,τι μπορεί και με βάση τις δυνάμεις του θα αγωνιστεί για τη λύση τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάλεσε δε, τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους το συνδυασμό «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ