Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Διεθνείς τρομοκράτες

Στα χρόνια του «ψυχρού πολέμου», οι στρατοκράτες ιμπεριαλιστές ισχυρίζονταν ότι το ΝΑΤΟ, το Βορειοατλαντικό Αμυντικό Σύμφωνο, όπως - αν δεν κάνω λάθος - είναι ο πλήρης τίτλος του, ήταν «η ασπίδα του ελεύθερου κόσμου». Οι ...απροστάτευτοι λαοί της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, που κινδύνευαν, λέει, να ...υποδουλωθούν από τις «επιθετικές» δυνάμεις της Σοβιετικής Ενωσης, έπρεπε, πάση θυσία, να προστατευτούν. Ετσι, οι «προστάτες των λαών» αποφάσισαν την ίδρυση αυτής της «αμυντικής» Συμμαχίας, την οποία, στη συνέχεια, διεύρυναν με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η «ισχυρή» Ελλάδα, και εξοπλίστηκαν «μέχρις οδόντων», για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό». Αργότερα, με τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, αντικείμενο και λόγος ύπαρξης του ΝΑΤΟ δεν υπήρχε πια, γιατί ο «εχθρός» νικήθηκε και «ο εξ ανατολών κίνδυνος» εξέλιπε.

Μετά, λοιπόν, τη νίκη των δυνάμεων του «φωτός» επί των δυνάμεων του «σκότους», η «άμυνα κατά του κομμουνιστικού κινδύνου» δεν έπειθε πλέον ως στόχος. Γι' αυτό ...ανακαλύφτηκε ο ρόλος του «ειρηνοποιού», ο οποίος κωδικοποιήθηκε, τελευταία, με το «νέο δόγμα του ΝΑΤΟ», σύμφωνα με το οποίο οι δυνάμεις του, χωρίς καμία έγκριση ή απόφαση κάποιου διεθνούς οργανισμού (ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφάλειας έχουν καταντήσει πια ο γραφικός «μαϊντανός», χωρίς καμιά απολύτως εξουσία), μπορούν να επεμβαίνουν σε όποιο μήκος και πλάτος του πλανήτη «γουστάρουν», να βομβαρδίζουν, ακόμα και με πυρηνικά όπλα, και να καταστρέφουν όποια χώρα και όποιο λαό «σηκώνει κεφάλι», προκειμένου να ...φέρουν την ειρήνη και την ελευθερία σε όλους τους λαούς της Γης... Πρόσφατα, στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο κύριος Ράμσφελντ (υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ), δήλωσε φαρδιά πλατιά ότι δεν αποτελούν προϋπόθεση οι πλήρεις και απόλυτα βεβαιωμένες αποδείξεις, για να αναληφθεί δράση κατά ενός κράτους που έχει χαρακτηριστεί από τις ΗΠΑ ως «ύποπτο» τρομοκρατίας. Και η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», από τις πιο «έγκυρες» των ΗΠΑ, έγραφε τις προάλλες ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι στο εξής «η αστυνομική δύναμη του πολιτισμένου κόσμου» (...)

Δηλαδή, οι «αρχιτέκτονες» του ΝΑΤΟ δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι η δολοφονική ληστοσυμμορία τους δεν είναι η «αμυντική ασπίδα», αλλά ο διεθνής αστυνόμος, το επιθετικό δόρυ του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, με τη δηλητηριώδη αιχμή του στραμμένη προς κάθε λαό που αντιστέκεται στα καταχθόνια σχέδια και τις ληστρικές ορέξεις του.

Ομως, όλο αυτό το ...μεγαλεπήβολο σχέδιο «απελευθέρωσης της ανθρωπότητας» σκοντάφτει σε ένα εμπόδιο: Στον παράγοντα άνθρωπο. Οι λαοί της Γης δεν έχουν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν. Θα αντισταθούμε! Και έχουμε τη δύναμη, αυτό το δολοφονικό δόρυ των πολεμοκάπηλων να το τσακίσουμε στα δυο και να το πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Οσο για τις «σαΐτες του Ερωτα», που κουβαλάνε στη φαρέτρα τους και μας τις επιδεικνύουν κάθε φορά ως δείγμα της ...μεγάλης αγάπης τους, ας τους απαντήσουμε με εκείνους τους τσουχτερούς στίχους του Λασκαράτου: «Κ' ευτούνες τσι σαΐτες όπου φέρεις/ σου τσι χώνω όλες μάτσο εκεί που ξέρεις».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ