Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ανθύπατος» Νο 2

Ρωτήθηκε τις προάλλες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, αν είναι... «κομψό» να περιφέρεται από υπουργείο σε υπουργείο και από Ελληνα αξιωματούχο σε Ελληνα αξιωματούχο, ειδικά μετά τον «τίτλο» του «ανθύπατου» που απονεμήθηκε στον προκάτοχό του, τον Ν.Μπερνς, ο οποίος ασκούσε την ίδια «διπλωματία» με τον κ.Μίλερ.

Ο κ.Μίλερ, αφού το σκέφτηκε, πήρε το ύφος... «μπουκάρω όπου γουστάρω» και απάντησε τα εξής: «(...) εάν κρίνω ότι πρέπει να δω τον υπουργό Αμύνης ή Εξωτερικών ή Δημόσιας Τάξης ή όποιον άλλον Υπουργό, όπως τον υπουργό Οικονομικών, αυτή είναι η δουλειά μου. Γι' αυτό με έστειλαν εδώ. Γι' αυτό με επέλεξε ο Πρόεδρος Μπους και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εδώ».

Σταράτες οι κουβέντες του κ.Μίλερ. Και απολύτως συνάδουσες με τις δηλώσεις Σημίτη ότι η Ελλάδα είναι μια «ισχυρή χώρα», που έχει «ισότιμες σχέσεις με τις ΗΠΑ»... Ειδικά για αυτό το τελευταίο, περί «ισότιμων σχέσεων», αντί άλλης απόδειξης, ρωτήστε να μάθετε πόσες φορές ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον... «μπούκαρε» στα γραφεία των υπουργών Αμυνας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης «ή όποιου άλλου υπουργού» των ΗΠΑ. Και θα καταλάβετε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ