Πέμπτη 4 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακατάλυτοι οι δεσμοί του Κόμματος με οικοδόμους και ναυτεργάτες

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο εργοτάξιο της «CARREFOUR» και στο Πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου

Από τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους οικοδόμους του εργοταξίου «Καρφούρ» στην Πάτρα
Από τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους οικοδόμους του εργοταξίου «Καρφούρ» στην Πάτρα
Μια ζωντανή συζήτηση για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα, τη δυσχερή θέση των εργαζομένων, όπως αυτή διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις διεξόδους που προτείνει το ΚΚΕ, είχε χτες με εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην Πάτρα με πολυμελή αντιπροσωπεία του Κόμματος, στην οποία συμμετείχαν και οι Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Λουίζα Ράζου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Δυτικής Πελοποννήσου και Νήσων, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με τους εργάτες οικοδόμους στο εργοτάξιο της «CARREFOUR» στην Πάτρα το πρωί και τους ναυτεργάτες στο Πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου το απόγευμα.

Η Αλέκα Παπαρήγα αφού εξήρε τη δράση των οικοδόμων και του ναυτεργατικού κινήματος, που με τη συμβολή τους εδώ και δεκαετίες πρόσφεραν πολλά στην ανύψωση του επιπέδου της εργατικής τάξης, σημειώνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς του Κόμματος με τους δύο αυτούς κλάδους, τόνισε: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί στο μυαλό του καθενός το κύριο. Το τι θα κάνει. Θα πρέπει να κάνει ένα άλμα ο καθένας, ώστε όλοι μαζί, άμα κάνουμε το άλμα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα στη σημερινή κατάσταση, να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι για να πάμε προς τα μπρος». Και συμπλήρωσε: «Κύρια προσοχή μας είναι να οργανωθεί ο αγώνας όλου του ελληνικού λαού και μάλιστα να υπάρχει ένας αγώνας ενωμένος, αλληλέγγυος και όταν υποφέρει ο ένας κλάδος να τρέχουν όλοι οι άλλοι και αντίστροφα, να υπάρχουν μαζικές μετακινήσεις απλών οπαδών, ψηφοφόρων από τα δύο μεγάλα κόμματα. Εμείς θεωρούμε ότι η εργατιά έχει το κόμμα της, αλλά εν πάση περιπτώσει, κι αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, μπορούμε να δράσουμε σημαντικά μέσα από ένα μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».


Μιλώντας το απόγευμα στους ναυτεργάτες, για την επιλογή της κυβέρνησης, αρχικά, να αιματοκυλήσει τον αγώνα των ναυτεργατών και στη συνέχεια να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει με αυτές τις επιλογές που πήρε να τσακίσει όχι μόνο το κίνημα των ναυτεργατών, αλλά και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους. Τόνισε πως η επιστράτευση θα πρέπει σταματήσει τώρα, σημειώνοντας πως η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων προς τους ναυτεργάτες θα συμβάλλει αποφασιστικά στην άρση της επιστράτευσης. Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του σωματείου των ναυτεργατών του Πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου, Γιώργος Ασημακόπουλος, είπε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί ότι οι κύριοι που εναποθέτουν στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου θα διέπρατταν ένα τέτοιο ολίσθημα, την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών. Λες και τα προβλήματα με αυτό τον τρόπο θα εξαφανιστούν».

Καταλήγοντας, η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε πως στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, αν οι λαοί δε βγουν στο προσκήνιο, θα έρθουν χειρότερες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ