Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεύτερη φύση έχει γίνει η κρατική τρομοκρατία

Απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στην πρωτοφανή άποψη του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για το ζήτημα των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Απάντηση στην πρωτοφανή άποψη του πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, έδωσε στην αρχή της ομιλίας της η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας:

«Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε ότι το θέμα, το οποίο έθεσε το ΚΚΕ και σχετίζεται με ζητήματα πολιτικών συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατίας είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να υπάρχει ως αντικείμενο συζήτησης. Και εκεί μάλιστα απέδωσε και τα αδειανά έδρανα της Βουλής. Βέβαια, δεν είμαι εγώ αρμόδια να ερμηνεύσω, γιατί λείπουν πάρα πολλοί βουλευτές, προφανώς έχουν τις δουλιές τους.

Αλλά αυτό που με απασχόλησε είναι ότι ακόμα και αν θεωρήσουμε πως στην Ελλάδα ζούμε σε έναν "παράδεισο" δημοκρατίας, δηλαδή κακό θα ήταν να το συζητήσουμε αυτό ως αυτοτελές ζήτημα, ως σκοπό, όπως λέτε και εσείς; Δεν είναι μέσο η δημοκρατία, είναι σκοπός λέτε εσείς. Αλλά και ως σκοπό. Εμείς δε συμφωνούμε με αυτήν την ορολογία. Δηλαδή είναι τόσο περίεργο, τόσο σπάταλο, τόσο ανύπαρκτο να το συζητήσουμε;

Είναι μια πολύ περίεργη αντίληψη αυτή και να μου επιτρέψετε να πω ότι ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας μας σε αυτό το ζήτημα, πολύ φοβάμαι ότι για την κυβέρνηση έχει γίνει δεύτερη φύση η κρατική καταστολή, η κρατική βία ή αν θέλετε η έλλειψη συναίσθησης ότι υπάρχουν και προβλήματα δημοκρατικών ελευθεριών στον τόπο μας ή αν θέλετε ας το πούμε λίγο πιο γενικά και προβλήματα δημοκρατίας. Θα μου πείτε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά δε βλέπει προβλήματα φτώχειας, δε βλέπει ότι η ανεργία αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, δε βλέπει μια σειρά από άλλα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και ίσως δεν μπορεί να δει και τα θέματα της δημοκρατίας, τα οποία και ορατά είναι αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις κρύβονται κάτω από το κάλυμμα της τυπικής νομιμότητας και συνταγματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ