Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
Να πάρουν όλοι θέση

Με κοινή τους ανακοίνωση, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας καταγγέλλουν τη δίωξη της εφημερίδας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και συνολικά τη στάση ανοχής, στήριξης και κάλυψης της κυβέρνησης.

«Πιστεύουμε - καταγγέλλουν - ότι με τέτοιου είδους ενέργειες ευνοείται μια προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και της ελευθεροτυπίας, παραβιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και προσθέτουν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα που δένει το λαϊκό κίνημα».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζουν πως «στην επίθεση της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα κρούσμα τρομοκρατίας, που την οδηγεί στο συνεχή περιορισμό των ελευθεριών. Οσο η πολιτική της γίνεται πιο αντιλαϊκή, τόσο περισσότερο θα περιορίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού». Σημειώνουν πως ενώνουν τη φωνή τους με εκατοντάδες φορείς και προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους όλης της χώρας, γιατί η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» είναι από τις λίγες φωνές διαμαρτυρίας που δίνουν βήμα στους κοινωνικά αδικημένους, γιατί είναι συμπαραστάτης στους αγώνες της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, της νεολαίας και όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, καλούν όλους τους τοπικούς φορείς να πάρουν θέση στη νέα αυτή αντιδραστική μεθόδευση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ