Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Επικυρώθηκε και τυπικά η εκλογική συσπείρωση

Το τυπικό και επίσημο μέρος της εκλογικής συσπείρωσης ΚΚΕ και «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» έλαβε χώρα χτες Παρασκευή, στην αίθουσα ανταποκριτών Ξένου Τύπου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι Αλέκα Ζορμπαλά και Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, στελέχη της πολιτικής κίνησης, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.

Τόσο η Αλέκα Παπαρήγα όσο και η Αλέκα Ζορμπαλά έδωσαν έμφαση στο ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν κάτι νέο ή ξαφνικό, μια και, όπως υπογράμμισαν, μέλη και στελέχη και από τις δύο πλευρές έχουν συναντηθεί πολλές φορές στους αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, στο αντιπολεμικό - φιλειρηνικό κίνημα, που φούντωσε ιδιαίτερα μετά την παράδοση Οτσαλάν στην τουρκική κυβέρνηση και τη βάρβαρη επιδρομή κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Με την υπογράμμιση ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οι οποίοι διατηρούν την αυτοτέλεια και την αυτονομία τους, επισήμαναν την ανάγκη να κτιστεί μια ισχυρή κοινωνικοπολιτική συμμαχία στη βάση της αντίθεσης με το μονοπωλιακό κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, την αναγκαιότητα της συγκρότησης του «αντίπαλου δέους».

Αμέσως μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, κυρίως σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, στις πολιτικές συμμαχίες κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ