Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ»
«Οχι», στην επαναφορά του φασίζοντα λαϊκισμού

Την αντιδημοκρατική ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης καταγγέλλει και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών «Ο Λαρισαϊκός». Στη σχετική του ανακοίνωση σημειώνει: «Η δίωξη είναι πολιτική και στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και στο δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, θυμίζοντας άλλες εποχές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με δικαστικές αποφάσεις να επιβάλουν οι κυβερνώντες την απαγόρευση της κριτικής και της ενημέρωσης».

Συνεχίζοντας ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει: «Είναι χρέος των πολιτών να υπερασπίσουν το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας. Καταδικάζουμε την πρακτική των μηνύσεων και των αγωγών, γιατί η πληροφόρηση είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Ζητάμε από την κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε ο υπουργός να σταματήσει την απαράδεκτη δίωξη».

Καταλήγοντας ο Σύνδεσμος καταγγέλλει και την «απαράδεκτη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου» και τονίζει: «Επισημαίνουμε πως οποιαδήποτε προσπάθεια μίμησης του ως άνω υπουργού από οποιονδήποτε πολίτη, πολύ δε περισσότερο από άλλους δημόσιους άνδρες, θα σήμαινε επαναφορά στον φασίζοντα λαϊκισμό της κοινωνίας και ως τέτοια προτροπή όχι μόνο την απορρίπτουμε αλλά και θα την πολεμήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ