Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επίθεση θα πέσει στο κενό

«Ο αυταρχισμός δε θα περάσει». Το μήνυμα αυτό ηχεί απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, με αποδέκτη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και το μήνυμα για άμεση παύση της δίωξης εναντίον του «Ρ» και, ταυτόχρονα, για παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, «φυσικού αυτουργού» μόνο της προσπάθειας φίμωσης της εφημερίδας.

Εκατοντάδες παραμένουν οι αδημοσίευτες επιστολές και ανακοινώσεις συμπαράστασης στο «Ριζοσπάστη» και καταδίκης της κυβερνητικής αυταρχικής πολιτικής, μηνύματα που «κλείνουν» μέσα τους όλη την αγανάκτηση που προκάλεσε η αντιδημοκρατική, άκρως αυταρχική τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης, με τη στήριξη και την κάλυψη της κυβέρνησης συνολικά.

Εκατοντάδες και οι αποστολείς τους, μαζικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, απλοί άνθρωποι, αλλά και παράγοντες της δημόσιας ζωής, που δημοκρατικά σκεπτόμενοι καταγγέλλουν εντονότατα την προσπάθεια να πληγούν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτά που επί της ουσίας βρίσκονται στο στόχαστρο της επίθεσης εναντίον του «Ρ», όπως η ελευθεροτυπία, η άσκηση πολιτικής κριτικής, το δικαίωμα της διαφορετικής πολιτικής θέσης, η διακίνηση ιδεών. Μια επίθεση, που, όμως, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ