Σάββατο 4 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αρκετά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ»

«Αρκετά με τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» ήταν η φράση με την οποία υποδέχτηκαν αλλά και αποχαιρέτησαν χτες οι εργαζόμενοι της εργολαβίας καθαριότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Χριστάνη, μέλος του ΝΓ, που επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στους χώρους της εργασίας τους προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος ενόψει των επικείμενων εκλογών της 9ης Απρίλη.

Ο Νίκος Χριστάνης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της εργολαβίας καθαριότητας, επέστησε την προσοχή τους στη μετεκλογική περίοδο αλλά και στο αποτέλεσμα που θα έχει στη διακυβέρνηση της χώρας η συνέχεια του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επισήμανε δε, πως οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πρέπει να μαυρίσουν με την ψήφο τους τα δύο αυτά κόμματα, δίνοντάς τους όσο το δυνατόν χαμηλότερα ποσοστά.

Εκτενέστερα αναφέρθηκε στον πρόσφατο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη γειτονιά των Βαλκανίων με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και την αγωνιστική στάση αντίστασης που επέδειξε ο λαός της Θεσσαλονίκης καθ' όλη τη διάρκεια των βομβαρδισμών με πρώτες τις κομματικές δυνάμεις του ΚΚΕ. Ο Ν. Χριστάνης επέρριψε σαφείς ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία παρέδωσε λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να περάσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από τη Γιουγκοσλαβία, διευκολύνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούσαν στην υποταγή ενός ανεξάρτητου λαού.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία τα στελέχη της ΚΟΘ επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους στις Γραμματείες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τους επέστησαν την προσοχή στην άρση της μονιμότητάς, κάτι που όπως αποδείχτηκε έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, αφού εντός των Γραμματειών υπάρχουν ήδη συμβασιούχοι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ