Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στα σκαριά το ΝΑΤΟικό στρατιωτικό λιμάνι

Σχετική Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφορικά με την κατασκευή στρατιωτικού λιμανιού στη Ν.Πέραμο του Ν. Καβάλας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν τα παρακάτω:

«Από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο λαός του Νομού Καβάλας πληροφορήθηκε ότι ένα νέο μεγάλο στρατιωτικό λιμάνι θα κατασκευαστεί στη Νέα Πέραμο του Δήμου Ελευθερών, καθώς επίσης και όλα έκανα τα συγκοινωνιακά έργα και έργα οδοποιίας, που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη διέλευση στρατιωτικών οχημάτων.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του παραπάνω έργου γίνονται με μυστικότητα, γεγονός που προβληματίζει τους κατοίκους της περιοχής και τους κάνει να πιστεύουν ότι το νέο στρατιωτικό λιμάνι θα χρησιμοποιηθεί από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα και η περιοχή τους θα μετατραπεί σε ορμητήριο για τις πολεμικές τους επιχειρήσεις.

Αίτημα των κατοίκων είναι να αναβαθμιστεί, με την κατασκευή όλων των απαιτούμενων έργων, το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας στη Νέα Καρβάλη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

  • Αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το νέο στρατιωτικό λιμάνι που θα κατασκευαστεί στη Νέα Πέραμο Καβάλας, να το παραχωρήσει στο NATO για τις πολεμικές - δολοφονικές του επιχειρήσεις στην περιοχή μας και ευρύτερα;
  • Θα γίνουν και πότε όλα τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας στη Ν. Καρβάλη, τα οποία και θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής»;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ