Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Καλούν όλο το λαό το Σάββατο στο Σύνταγμα

Αντιπολεμική συναυλία - συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνουν οι: ΚΝΕ, Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Νεολαία ΣΥΝ και Νεολαία ΔΗΚΚΙ

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να πάρει η αντιπολεμική συναυλία - συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 29 Μάρτη, οι Πολιτικές Νεολαίες της χώρας μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΚΝΕ, στην οποία ανταποκρίθηκαν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, η ΟΝΝΕΔ, η Νεολαία ΣΥΝ και η Νεολαία ΔΗΚΚΙ, κατέληξαν σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο - κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό και τη νεολαία και απαιτούν την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, θα αναγνωστεί το αγωνιστικό ψήφισμα - κάλεσμα των πολιτικών νεολαιών και θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κάθε νέος, κάθε εργαζόμενος, άνεργος, μετανάστης, οι πνευματικοί άνθρωποι κι οι καλλιτέχνες, έχουν κάθε λόγο να ενώσουν τη φωνή τους με τις πολιτικές νεολαίες και να απαιτήσουν:

  • Να μη χρησιμοποιηθούν ελληνικά εδάφη ή στρατιωτικές βάσεις για τη διευκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων. Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη. Να αποσυρθεί το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό.
  • Να αναλάβουν δράση κατά του πολέμου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Σ' αυτό το πλαίσιο και με σύνθημα «όχι στον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», οι πολιτικές νεολαίες καλούν τους μαζικούς φορείς και το λαό να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους και να συμμετάσχουν μαζικά. Εντείνουν λοιπόν, τις προετοιμασίες και την προπαγάνδιση του «μουσικού» αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και προσβλέπουν στην ουσιαστική στήριξή του και από τους καλλιτέχνες, που σε ανάλογες περιπτώσεις παλιότερα, αλλά και αφού ξεκίνησε αυτός ο νέος βάρβαρος πόλεμος κατά του Ιράκ, έχουν εκφραστεί με την τέχνη και τη φυσική παρουσία τους στις κινητοποιήσεις του λαού, σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ