Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δε χαρίζουμε τα παιδιά μας στον πόλεμο

«Γεννάμε τα παιδιά μας να ζουν και ν' αγαπάνε, δε σας τα χαρίζουμε για σας να πολεμάνε», βροντοφώναξαν γυναίκες και άνδρες, εργαζόμενοι και νέοι, που χτες βράδυ διαδήλωσαν και πάλι έξω από το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα είχαν πάρει μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών- μέλη της ΟΓΕ με θέμα «Γυναίκες και τηλεβαρβαρότητα». Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από κόσμο και συνάμα από την οργή που εκφράστηκε απέναντι στο νέο έγκλημα του ιμπεριαλισμού στο Ιράκ.

«Αντίσταση στην τηλεβαρβαρότητα σημαίνει αντίσταση στη βαρβαρότητα, δηλαδή αντίσταση στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό», είπε η Σ. Καλαντίδου, πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Και η Ο. Καΐκα συμπλήρωσε υποδεικνύοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν και οι γυναίκες μαζί με όλο το λαό: «Τα όπλα τα δικά μας είναι πολλά. Λαός και νέοι στους δρόμους του αγώνα για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο».

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, η Σ. Αδαμίδου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, και ο Ζ. Παπαδημητρίου, καθηγητής του ΑΠΘ.

Εξάλλου, αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες βράδυ και εκατοντάδες πολίτες του Κιλκίς. Στη συγκέντρωση, που έγινε στην Πλατεία Ειρήνης, μίλησε ο Χ. Μπίμπασης, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ και της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τη νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ