Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Εντονες προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στη Σούδα

Μηχανοκίνητη πορεία, σήμερα, στο Ηράκλειο

Εκατοντάδες είναι καθημερινά οι φονικές εφορμήσεις των μαχητικών από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Ο ανεφοδιασμός των τελευταίων στηρίζεται στη βάση της Σούδας.

Associated Press

Εκατοντάδες είναι καθημερινά οι φονικές εφορμήσεις των μαχητικών από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Ο ανεφοδιασμός των τελευταίων στηρίζεται στη βάση της Σούδας.
Με συνεχείς εξορμήσεις, περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, γειτονιές, συνοικίες, σχολεία και σχολές, προετοιμάζεται το μεγάλο παλλαϊκό παγκρήτιο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, της ερχόμενης Κυριακής, που οργανώνει και καλεί η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στα Χανιά, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί. Στο συλλαλητήριο, όπως είναι γνωστό, συμμετέχουν και οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας - Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, οι οποίες καλούν τους αγωνιστές της ειρήνης, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ να πάρουν μέρος στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Σούδα, δηλώνοντας συμμετοχή στα γραφεία των Οργανώσεων (για την Κομματική Οργάνωση Αθήνας, στο τηλ. 5282.500).

Πρόκειται για μια μάχη των Κομματικών και Κνίτικων δυνάμεων σε ολόκληρη την Κρήτη, για να προετοιμαστεί αυτό το συλλαλητήριο όσο γίνεται καλύτερα, με την καθολική συμμετοχή του λαού της Κρήτης και της νεολαίας του νησιού. Ο στόχος να φτάσει όσο γίνεται πιο πλατιά το μήνυμα της αντίστασης και της απαίτησης, συνολικά του ελληνικού λαού, να σταματήσει να συμμετέχει η χώρα μας στον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας και να βγει η Ελλάδα από τον Πόλεμο.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για μαζική συμμετοχή του κρητικού λαού και της νεολαίας, φαίνεται να γίνεται αποδεκτό, γιατί η Κρήτη δεν ανέχεται άλλο, ο τόπος της, να αποτελεί ορμητήριο του πολέμου. Γιατί, με τη λειτουργία της βάσης της Σούδας, έχει γίνει χώρος ανεφοδιασμού των βομβαρδιστικών των ιμπεριαλιστών και των άλλων μηχανών του πολέμου που δολοφονούν σήμερα στο Ιράκ, αύριο κάπου αλλού.


Η συμμετοχή όλων αποτελεί πρώτιστο καθήκον για να σταματήσουν τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν στο Ιράκ - με την πλήρη συμμόρφωση και στήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης - για να αποτελέσει αυτό το συλλαλητήριο την αφετηρία ακόμα πιο δυναμικών αγώνων που στόχο θα έχουν κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη που σκορπά τον θάνατο, δολοφονώντας τους λαούς του κόσμου.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 27 Μάρτη, ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία της (οδός 1821 αρ. 39), για τις εξελίξεις στον πόλεμο του Ιράκ και την οργάνωση της Παλλαϊκής Παγκρήτιας Κινητοποίησης στις 30 Μάρτη στη βάση της Σούδας, που καλεί η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Παράλληλα, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, που καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Σούδας, διοργανώνει και καλεί σε συμμετοχή, σήμερα Πέμπτη, ώρα 6 μμ, στη μηχανοκίνητη πορεία έξω από τα ΚΤΕΛ Χανίων στην πόλη του Ηρακλείου, ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και για να κλείσει η βάση της Σούδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι μακελάρηδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά μας! (2018-05-11 00:00:00.0)
Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση (2004-05-05 00:00:00.0)
Στο πόδι για το παγκρήτιο συλλαλητήριο στη Σούδα (2003-03-29 00:00:00.0)
Σύσκεψη για το νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2003-03-05 00:00:00.0)
Αλλαξαν τον τόπο της άτυπης συνόδου... (2003-02-25 00:00:00.0)
Μεγάλο παγκρήτιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ