Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους

Αύριο, Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Στη διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, την Παρασκευή 28 Μάρτη και ώρα 7 μ.μ. (Ομόνοια, έξω από το πολυκατάστημα «Hondos Center»), καλούνε όλους τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Συλλόγων Μεταναστών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, το Συνδικάτο Μετάλλου. Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ.

Η διαδήλωση γίνεται παράλληλα με τις διαδηλώσεις στη Βέροια όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης της ΕΕ στις 28 και 29 του Μάρτη. Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση - κάλεσμα των σωματείων, αντικείμενο της Συνόδου είναι η δρομολόγηση νέων αντιλαϊκών μέτρων για τους λαούς της Ευρώπης και ιδιαίτερα των μεταναστών. Ακόμα, τονίζεται ότι ντόπιοι και αλλοδαποί εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του λαού του Ιράκ, οι οποίες θα είναι η μεγαλύτερη συρρίκνωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, αναδεικνύεται η ανάγκη για κοινή πάλη Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών για όλα τα ζητήματα της εργατικής τάξης αλλά και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν στους μετανάστες.

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», «που συμμετέχει το ΠΑΜΕ και στη Βέροια και στην Αθήνα, γιατί κοινός είναι ο αντίπαλος και των Ελλήνων και των μεταναστών». Ενώ χαιρετίζοντας τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας «ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ και τον πόλεμο στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου», επισημαίνει την ανάγκη έντασης των προσπαθειών για οργάνωση των μεταναστών στα Συνδικάτα.

Ακόμα, η Γραμματεία, απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στη χώρα μας υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι οι μετανάστες αντιτάσσουν τον αγώνα τους για: απλούστευση των διαδικασιών νομιμοποίησης, ίση μεταχείριση σε μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των μεταναστών, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη δουλιά, ίσα δικαιώματα στην Υγεία - Πρόνοια και αποκατάσταση χωρίς χαφιεδισμούς και φακελώματα, το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών χωρίς διακρίσεις, διατήρηση της μητρικής γλώσσας και του πολιτισμού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ