Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΕΜ
Είναι ντροπή η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο

Η απήχηση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος περνά και στους στρατώνες, καθώς διευρύνεται το κύμα αντιδράσεων από τους στρατευμένους. Καθημερινά καταφθάνουν επιστολές, που τις προσυπογράφουν δεκάδες στρατευμένοι, με πρώτους αυτούς των κέντρων νεοσυλλέκτων, όπου εκτός από την καταδίκη του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου κατά του Ιράκ, ζητάνε και την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν και να μη συμμετάσχει κανένας Ελληνας στρατιώτης στον πόλεμο.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις τάξεις των επαγγελματιών οπλιτών οι οποίοι πια, μετά την κατάταξή τους, διαπιστώνουν ξεκάθαρα το ρόλο που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση να παίξουν, ως μισθοφόροι του ΝΑΤΟ για επιβολή των σχεδίων της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Ετσι μετά τους νεοσύλλεκτους της Τρίπολης επιστολή έστειλαν και οι νεοσύλλεκτοι του ΚΕΕΜ Σπάρτης. Σ' αυτή επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν ακόμα άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου «τη φορά αυτή το θύμα των ορέξεων των συμφερόντων των πολυεθνικών και του διεθνούς κεφαλαίου αποτελεί για δεύτερη φορά το Ιράκ». Και επισημαίνουν: «Εμείς οι Ελληνες φαντάροι του ΚΕΕΜ παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή μας ο πόλεμος. Μια ανησυχία που προέρχεται από την πρόσφατη εμπειρία του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τη ραγιάδικη στάση της χώρας μας που τρέχει πίσω από τις μεγάλες δυνάμεις στην προοπτική ν' αρπάξει κανένα κομμάτι από τη λεία των πετρελαίων προς όφελος του τοπικού κεφαλαίου».

Στη συνέχεια οι νεοσύλλεκτοι των ΚΕΕΜ τονίζουν ότι «είναι ντροπή η συμμετοχή της Ελλάδας και έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με τις διατάξεις του Συντάγματος για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αλλά και με τον όρκο που εμείς οι φαντάροι του ΚΕΕΜ δώσαμε».

Και απαιτούν:

-- Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ.

-- Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-- Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία και τα πληρώματα των ΑΒΑΚΣ από τον Περσικό.

-- Να κλείσουν οι βάσεις σε Σούδα και Τύρναβο.

-- Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ